Alexandru Mazăre, pus sub învinuire în dosarul lui Cătălin Voicu

Senatorul PSD Alexandru Mazăre a fost pus sub învinuire de procurorii anticorupţie, fiind acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care este cercetat Cătălin Voicu, potrivit unor surse judiciare.

47 afișări
Imaginea articolului Alexandru Mazăre, pus sub învinuire în dosarul lui Cătălin Voicu

Alexandru Mazăre, pus sub învinuire în dosarul lui Cătălin Voicu (Imagine: Ionel Iancu/Mediafax Foto)

Alexandru Mazăre, fratele primarului Radu Mazăre, ar fi intervenit pentru obţinerea unei soluţii favorabile într-un dosar penal privind mai mulţi funcţionari ai Primăriei Constanţa, deferiţi justiţiei de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Funcţionarii au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea, în primă instanţă, însă la Curtea de Apel Constanţa aceştia au fost achitaţi, potrivit surselor judiciare citate.

În acest context, Alexandru Mazăre ar fi intervenit pe lângă senatorul PSD Cătălin Voicu, pentru obţinerea soluţiei favorabile angajaţilor primăriei constănţene.

Între timp, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis rejudecarea funcţionarilor publici de la Primăria Constanţa, fiind casată decizia de achitare aplicată de Curtea de Apel Constanţa.

Pe de altă parte, senatorul PSD Cătălin Voicu este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru trafic de influenţă în favoarea omului de afaceri Costel Căşuneanu. Procurorii i-au impus senatorului PSD Cătălin Voicu să nu ia legătura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie şi Dan Ioan Popescu, consilierul PSD Ioan Năstase şi avocatul Cezar Bivolaru.

În 8 februarie, procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă senatorului Cătălin Voicu o nouă învinuire de trafic de influenţă, pentru că i-ar fi cerut lui Căşuneanu alţi 60.000 de euro, pentru a interveni la magistraţi în vederea soluţionării favorabile a unor dosare ale omului de afaceri, spuneau atunci surse judiciare.

Cei 60.000 de euro i-ar fi fost daţi de Căşuneanu anterior sumei de 200.000 de euro despre care s-a vorbit în motivarea deciziei judecătoreşti prin care, din motive procedurale, s-a ridicat interdicţia impusă lui Căşuneanu, au precizat sursele citate.

În acelaşi dosar, preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, este şi el urmărit penal pentru complicitate la traficul de influenţă săvârşit de senatorul PSD Cătălin Voicu. Florin Costiniu este suspectat că ar fi intervenit pe lângă colegi judecători de la Secţia de contencios administrativ de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru soluţionarea unui dosar în favoarea omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Săptămâna trecută, Cristian Jipa, judecător la secţia penală a instanţei supreme, a fost pus sub acuzare într-un nou dosar al senatorului Cătălin Voicu, disjuns din cel în care parlamentarul este cercetat alături de omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Surse judiciare declarau, pentru MEDIAFAX, că Jipa a fost deja pus sub învinuire în acest nou dosar, el fiind audiat, în 17 februarie, de procurorii anticorupţie care se ocupă de acest caz.

Potrivit surselor citate, Jipa ar fi acuzat de complicitate la o nouă infracţiune de trafic de influenţă comisă de senatorul Voicu, în schimbul sumei de 60.000 de euro, ce ar fi fost primită tot de la Căşuneanu.

Sursele citate au precizat că judecătorul Jipa s-a prezentat în faţa procurorilor anticorupţie, care i-au adus la cunoştinţă aceste acuzaţii.

Soţia judecătorului Cristian Jipa este în prezent deputat PSD, partid din care face parte şi Cătălin Voicu. Florina Ruxandra Jipa este membru în Comisia juridică a Camerei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici