Alte 361 de proiectile în stare de funcţionare, găsite în depozitul de muniţie descoperit în Vaslui

Alte 361 de proiectile în stare de funcţionare au fost găsite, vineri, în urma săpăturilor, în depozitul de muniţie descoperit, joi, de un poliţist într-o pădure din judeţul Vaslui, operaţiunile urmând să fie reluate sâmbătă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

217 afișări
Imaginea articolului Alte 361 de proiectile în stare de funcţionare, găsite în depozitul de muniţie descoperit în Vaslui

Alte 361 de proiectile în stare de funcţionare, găsite în depozitul de muniţie descoperit în Vaslui

Pirotehniştii vasluieni au descoperit, vineri, după o zi întreagă de săpături, 357 de proiectile perforante de calibru 76 mm, două bombe de aruncător şi două proiectile de artilerie explozive.

"În cursul zilei de vineri, s-au făcut patru transporturi de muniţie din punctul unde au fost găsite până la depozitul din Vaslui al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Lucrările de asanare se desfăşoară cu dificultate, având în vedere că trebuie mare atenţie din partea pirotehniştilor în condiţiile în care proiectilele sunt în stare de funcţionare", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Potrivit acestuia, pirotehniştii vor relua săpăturile sâmbătă dimineaţă, pentru a fi scoase la suprafaţă şi alte elemente de muniţie existente în depozitul descoperit în pădurea de la Poiana Teiului.

Poliţiştii şi reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tătărăni asigură paza depozitului de muniţie pe parcursul nopţii, pentru a preveni eventualele incidente.

Un depozit de muniţie, cu sute de proiectile în stare de funcţionare, a fost descoperit de un poliţist, joi, într-o pădure din judeţul Vaslui, pirotehniştii scoţând la suprafaţă 160 de elemente de muniţie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii Urgenţă (ISU) Vaslui, depozitul de muniţie cu proiectile perforante de calibru 76 milimetri a fost descoperit de către şeful Postului de Poliţie Tătărăni, în pădurea Poiana Teiului, din apropierea municipiului Huşi.

"În urma săpăturilor, specialiştii au reuşit să scoată la suprafaţă peste 160 de proiectile care, deşi provin din timpul celui de-al doilea război mondial şi o parte sunt ruginite, sunt în stare de funcţionare, având în vedere că au încărcătura explozivă. Elementele de muniţie au fost transportate la depozitul special al ISU, fiind făcute două transporturi din cauza numărului mare de proiectile", declara, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Poliţistul a observat pe pământ un proiectil care, cel mai probabil, a apărut la suprafaţă în urma ploilor abundente din această primăvară. Alertaţi de către agentul de poliţie, echipele de pirotehnişti ale ISU Vaslui au mers în zonă pentru ridicarea elementelor de muniţie.

Joi seară lucrările au fost oprite, fiind reluate vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici