Alţi 15 cetăţeni afgani, colaboratori şi studenţi în România, au fost evacuaţi cu succes din Afganistan

Încă 15 cetăţeni afgani, colaboratori ai forţelor armate române, precum şi studenţi cu burse în România, au fost evacuaţi sâmbătă din Afganistan, au transmis reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

793 afișări
Imaginea articolului Alţi 15 cetăţeni afgani, colaboratori şi studenţi în România, au fost evacuaţi cu succes din Afganistan

Alţi 15 cetăţeni afgani, colaboratori şi studenţi în România, au fost evacuaţi cu succes din Afganistan

Conform unui comunicat al MAE, cei 15 cetăţeni afgani au fost evacuaţi cu succes pe cale terestră şi se află în siguranţă pe teritoriul Pakistanului.

Cetăţenii afgani evacuaţi în acest grup sunt colaboratori ai forţelor armate române, precum şi studenţi cu burse în România şi au fost preluaţi de un reprezentant al Ambasadei României la Islamabad. Ei au fost transportaţi într-o locaţie unde vor rămâne până la definitivarea procedurilor specifice în vederea continuării deplasării către România.

„MAE precizează că şi pentru membrii acestui al doilea grup de cetăţeni afgani evacuaţi astăzi, misiunea diplomatică de la Islamabad a emis vize şi documente care să le asigure tranzitul teritoriului afgan şi accesul pe teritoriul statului pakistanez fiind, de asemenea, întreprinse toate demersurile diplomatice necesare pe lângă autorităţile pakistaneze pentru evacuarea cetăţenilor afgani în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicat.

Sâmbătă, alţi 45 de cetăţeni afgani au fost evacuaţi din Afganistan.

Până în prezent, în urma demersurilor complexe ale Celulei de criză interinstituţionale pentru identificarea celor mai bune soluţii pentru evacuarea cetăţenilor afgani esenţiali pentru România au fost evacuaţi din Afganistan 76 de cetăţeni afgani, care se adaugă celor 49 de cetăţeni români care au dorit să fie repatriaţi, precum şi a 7 cetăţeni ai unor state aliate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici