Ambasadorul Algeriei: Cauza morţii celor doi români nu a fost intervenţia militară, ci atacul terorist

Ambasadorul Algeriei la Bucureşti, ES Habib Chawki Hamraoui, a declarat că intervenţia armatei în cazul atacului terorist de la In Amenas a fost "în interesul ostaticilor", ambasadorul susţinând că moartea celor doi români nu a fost cauzată de intervenţia militară, ci de atacul terorist.

309 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Algeriei: Cauza morţii celor doi români nu a fost intervenţia militară, ci atacul terorist

ES Habib Chawki Hamraoui (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Prezent, marţi, la Ploieşti, unde a avut o întâlnire cu autorităţile locale, ambasadorul Republicii Algeria la Bucureşti, ES Habib Chawki Hamraoui, a afirmat, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, că intervenţia armatei algeriene în cazul atacului terorist de la In Amenas a fost în interesul ostaticilor şi că, în momentul în care forţele armate au intervenit, teroriştii au deschis focul asupra ostaticilor.

"După cum se ştie, foarte mulţi ostatici au fost răniţi, după ce armata algeriană a intervenit. După cum ştiţi, teroriştii au adus mult exploziv şi atunci când armata algeriană a intervenit, ei au început să tragă împotriva ostaticilor. În situaţii atât de dificile cum a fost aceea cu atacul terorist străin asupra Algeriei, chiar dacă nu avea foarte multe de ales, armata a intervenit cu profesionalism, în interesul ostaticilor. În asemenea cazuri, trebuie luate decizii rapide, operative, care sunt dureroase de multe ori", a spus ambasadorul Algeriei.

Acesta a precizat că nu intervenţia militară a cauzat decesul ostaticilor.

"Cauza dispariţiei ostaticilor nu este intervenţia militară, ci atacul terorist", a adăugat ambasadorul algerian.

În luna ianuarie doi români care lucrau pe platforma petrolieră de la In Amenas, în Algeria, au murit în urma atacului terorist.

Cei doi români erau ingineri, ambii fiind din Prahova. Unul dintre ei avea doi copii, celălalt era tatăl unui băieţel iar soţia sa este însărcinată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici