Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei: Nu am discutat despre eventuala demisie a Laurei Codruţa Kovesi

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, luni, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei, că a venit la minister pentru a se prezenta ministrului şi că aceştia au avut o discuţie "generală", care nu a cuprins subiectul unei eventuale demisii a procurorului-şef DNA.

1499 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei: Nu am discutat despre eventuala demisie a Laurei Codruţa Kovesi

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei: Nu am discutat despre eventuala demisie a Laurei Codruţei Kovesi (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Am fost aici doar ca să mă prezint ministrului Justiţiei. A fost o conversaţie foarte bună, despre istoria cooperării dintre Statele Unite ale Americii şi România şi l-am asigurat pe ministru de interesul continuu acordat de ţara mea pentru sprijinirea eforturilor de a întări statul de drept în România şi, binenţeles, continuarea luptei anticorupţie", a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă, în opinia sa, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, ar trebui să demisioneze după decizia Curţii Constituţionale referitoare la OUG 13, Hans Klemm a precizat că nu au fost discutate în cadrul întrevederii astfel de chestiuni.

"A fost o întâlnire generală, intenţia mea a fost de a mă prezenta (ministrului Justiţiei -n.r.) şi de a-l asigura de sprijinul nostru pentru munca lui ca ministru", a concluzionat Hans Klemm.

De altfel, după plecarea ambasadorului SUA la Bucureşti din ministerul Justiţiei, a ajuns procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a anunţat, luni dimineaţă, că miercuri va prezenta rezultatele evaluării şefilor principalelor parchete: DNA şi Parchetul General.

"Am făcut evaluările. Cele 14 zile s-au împlinit de aseară. Voi proroga termenul cu doua zile dat fiind ca am fost la Bruxelles. Miercuri, la prânz, voi organiza o conferinţă de presă şi va voi da toate detaliie", a declarat Tudorel Toader.

Întrebat ce va face dacă preşedintele României nu va fi de acord cu eventuale revocări, Toader a spus : "Preşedintele (n.r Klaus Iohannis) şi-a exprimat în repetate rânduri opinia, eu îmi voi exprima opinia în scris."

În urmă cu două săptămâni, ministrul Justiţiei a anunţat că face o evaluare a activităţii Ministerului Public şi a DNA, sugerând totodată şi că şefii celor două parchete ar putea să-şi dea demisia, după ancheta pe OUG 13 şi motivarea publicată de Curtea Constituţională. Ulterior, Tudorel Toader şi-a nuanţat declaraţiile, precizând că nu le-a sugerat procurorului general al României, Augustin Lazăr, şi procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, să demisioneze, ci doar "a evocat o instituţie din Codul Muncii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici