Ambulanţă implicată într-un ACCIDENT GRAV: Pacientul, şoferul şi o asistentă au murit

Trei persoane persoane au decedat, în urma unui accident produs, marţi, în comuna Barcea, judeţul Galaţi, în care a fost implicată o ambulanţă, cele trei victime fiind pacientul, şoferul şi o asistentă. Ambulanţa nu avea în funcţiune semnalele acustice şi lumnioase, intrând pe contrasens, unde a fost izbită de un camion încărcat cu fier, afirmă primarul comunei gălăţene unde a avut loc accidentul.

4643 afișări
Imaginea articolului Ambulanţă implicată într-un ACCIDENT GRAV: Pacientul, şoferul şi o asistentă au murit

Galaţi: Două persoane au murit într-un accident în care a fost implicată o ambulanţă (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Accidentul s-a produs în jurul orei 13.30, pe DN 25, în comuna gălăţeană Barcea.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa pacientul aflat în ambulanţă, în vârstă de 82 de ani şi şoferul. Ei au rămas prinşi între fiarele contorsionate, fiind nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare. De asemenea, asistenta medicală aflată în ambulanţă a fost rănită grav.

Medicul coordonator al SMURD Galaţi, dr. Angel Trifan, a precizat că medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă "Sfântul Andrei" din Galaţi au încercat timp de câteva zeci de minute să o resusciteze pe asistenta grav rănită, însă fără rezultat.

Asistenta medicală suferise un traumatism carnio-cerebral şi o fractură deschisă la picior.

Constantin Zamfir, primarul comunei Barcea, afirma că ambulanţa s-a izbit violent cu un camion cu remorcă încărcat cu fier vechi.

El preciza că accidentul a avut loc la intersecţia DN 25 cu un drum judeţean, în apropierea Primăriei Barcea, după ce ambulanţa a ieşit din drumul judeţean fără a avea în funcţiune niciun fel de semnal, lovind camionul care circula regulamentar dinspre Tecuci.

Ambulanţa venea din comuna Iveşti, aflată la aproximativ doi kilometri de localitatea Barcea, de unde preluase un pacient.

Parchetul instanţei supreme a anunţat, marţi după-amiază, că pe rolul Parchetului Judecătoriei Lieşti a fost constituit un dosar în care se fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul şi răspunderea judiciară în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici