Analiza lucrărilor de doctorat de la Academia de Poliţie, la final. Carmen Dan: Să aşteptăm sfârşitul lunii

Rezultatul verificărilor lucrărilor de doctorat de la Academia de Poliţie va fi gata la finele acestei luni, a anunţat ministrul Carmen Dan. Rectorul instituţiei a subliniat că în cadrul verificărilor, prioritare au fost cele ale cadrelor didactice.

241 afișări
Imaginea articolului Analiza lucrărilor de doctorat de la Academia de Poliţie, la final. Carmen Dan: Să aşteptăm sfârşitul lunii

Analiza lucrărilor de doctorat de la Academia de Poliţie, la final. Dan: Să aşteptăm sfârşitul lunii

„Ştiu că aşteptaţi un răspuns în ceea ce priveşte verificarea lucrărilor de doctorat, cred că la finele acestei luni vom avea rezultate preliminare. Pe la 15 noiembrie, rectorul va fi în masură sa prezinte un raport final. Sunt în verificare, e un proces dificil, însă vă asigur că verificările se efectuează cu multă seriozitate. Am discutat şi azi cu domnul rector. Are toata disponibilitatea să facă publice rezultatele acestei verificări preliminare. Să aşteptăm sfârşitul lunii. La 15 noiembrie veţi avea informaţii”, a declarat ministrul Carmen Dan.

La rândul său, rectorul Academiei de Poliţie, comisarul-şef de poliţie prof. univ. dr. Adrian Iacob, a spus că în cadrul verificărilor, au fost prioritare tezele de doctorat ale cadrelor didactice din instituţie.

„Pentru mine este esenţial să ştiu că în Academia de Poliţie, cadrele didactice titulare şi care au primit calitatea de doctor în interiorul instituţiei nu au probleme legate de suspiciuni de plagiat. De asemenea, vreau să vă aduc la cunoştinţă că pe termenul şi pe data stabilită de doamna ministru, căreia îi vom prezenta foarte detaliat un raport cu privire la aceste aspecte, măsurile pe care dumneaei le va dispune le vom vedea la momentul respectiv. Nu ar fi corect să vă înaintez o cifra în acest moment dat, fiind faptul că eu doresc la termenul stabilit să se finalizeze întreaga activitate. Până în prezent, din punctul de vedere al cadrelor didactice proprii nu avem probleme şi suspiciuni legate de plagiat privind colegii noştri”, a declarat rectorul.

În privinţa propriei sale teze de doctorat, Adrian Iacob a subliniat că el consideră că lucrarea a fost realizată în conformitate cu dispoziţiile legale: „Eu cred că teza mea de doctorat a corespuns, teza mea de doctorat a fost publica în momentul respectiv. Până în prezent, nu am avut nicio suspiciune legată de propria mea teză de doctorat”.

Mai multe lucrări de doctorat aparţinând unor angajaţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, întocmite în perioada anilor 2007 - 2011, au fost verificate de către o comisie din cadrul Academiei de Poliţie, în contextul unor suspiciuni de plagiat apărute în spaţiul public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici