Anchetă a OAMMR în cazul unei gravide care a murit la Maternitatea Giuleşti

Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România (OAMMR), filiala Municipiului Bucureşti, s-a autosesizat şi a dispus o anchetă profesională în cazul Nataliei Ionescu, care a murit în Spitalul "Prof. Dr. Panait Sârbu" din Capitală în urma unei operaţii de cezariană.

7 afișări

Potrivit cotidianului România Liberă, care a prezentat cazul în ediţia de marţi, Natalia Ionescu a ajuns la Spitalul "Prof. Dr. Panait Sârbu" din Giuleşti în seara de 6 octombrie, cu dureri mari, iar cinci zile mai târziu, conform relatărilor soţului ei, a fost lăsată să sângereze timp de aproximativ 12 ore fără a i se face investigaţii pentru a se stabili cauza hemoragiei.

Ulterior, femeii, care era însărcinată în 26 de săptămâni, i s-a făcut operaţie cezariană, fără a primi însă o cantitate suficientă de sânge în condiţiile în care avusese o hemoragie puternică.

Natalia Ionescu a murit în urma unui stop cardio-respirator, în seara zilei de 11 octombrie. Avea 40 de ani şi era la prima sarcină.

"Am vrut să dăm viaţă şi am primit moarte, ostilitate şi indiferenţă", afirma Mihai Ionescu.

Deşi iniţial s-a estimat ca posibilă cauză a decesului tromboembolia pulmonară cu cheag mare, această ipoteză a fost infirmată de Institutul Naţional de Medicină Legală în urma autopsiei.

Soţul Nataliei, Mihai Ionescu, a depus la Colegiul Medicilor Bucureşti o sesizare privind un posibil caz de malpraxis. Totodată, acesta a sesizat şi Parchetul în legătură cu moartea soţiei sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici