Anchetă epidemiologică la Argeş, după ce mai mulţi elevi au ajuns la spital

Direcţia de Sănătate Publică Argeş a deschis, vineri seară, o anchetă după ce mai mulţi elevi de la şcoala Călineşti Vale au fost transportaţi la spital cu stări de vomă şi dureri abdominale, transmite corespondentul MEDIAFAX..

493 afișări
Imaginea articolului Anchetă epidemiologică la Argeş, după ce mai mulţi elevi au ajuns la spital

Anchetă epidemiologică la Argeş, după ce mai mulţi elevi au ajuns la spital

Potrivit reprezentanţilor Ambulanţei Argeş, cadrele medicale au fost solicitate, vineri, la Şcoala din Călineşti Vale, unde opt elevi nu se simţeau bine, existând suspiciune de toxiinfecţie alimentară.

„Avem o solicitare la şcoala din Călinesti Vale pentru opt copii cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, aceştia prezentand simptome uşoare”, arată Ambulanţa Argeş.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Hontaru, a declarat că la Spitalul de Pediatrie au fost transportaţi cinci elevi, patru de clasa a V-a şi unul de clasa a VIII-a, în acest caz fiind declanşată şi o anchetă pentru a se stabili de la ce li s-a făcut rău copiilor.

„Deocamdată nu se pune problema de toxiinfecţie alimentară. Patru copii, cei din clasa a V-a au stări de vomă şi uşoare dureri abdominale, iar o fatp din clasa a VIII-a are un atac de panică. Noi deja facem verificări s-a deschis o anchetă pentru a se stabili cauza”, a declarat Hontaru.

Potrivit acesteia, elevii asistau la un meci de fotbal pe terenul din curtea şcolii şi este posibil să fi consumat sticksuri, gogoşi şi cornuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici