Anchetă în cazul fetiţei decedate care a căzut într-o fosă septică: Lipsa copilului a fost constatată târziu

Lipsa fetiţei care a murit după ce a căzut într-o fosă septică la o şcoală din Dâmboviţa a fost constatată cu întârziere de cadrele didactice, şeful Inspectoratului Şcolar spunând că persoana care i-a salvat pe ceilalţi doi copii a fost indusă în eroare de aceştia, care au spus că erau singuri acolo.

381 afișări
Imaginea articolului Anchetă în cazul fetiţei decedate care a căzut într-o fosă septică: Lipsa copilului a fost constatată târziu

Anchetă în cazul fetiţei decedate care a căzut într-o fosă septică: Lipsa copilului a fost constatată târziu (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax foto)

Primele date ale anchetelor daclanşate în cazul incidentului petrecut la şcoala din satul dâmboviţean Viişoara, unde trei fetiţe au căzut într-o fosă septică, în timpul unei pauze, arată că lipsa fetiţei decedate a fost constatată de cadrele didactice după ce ceilalţi doi copii au fost salvaţi şi au fost reîncepute cursurile.

Cele trei fetiţe care au căzut în fosa septică sunt eleve în clasa a II-a şi ieşiseră în pauză în curtea şcolii, să se joace.

Primele date ale anchetei arată că fetiţele săreau pe plăcile din beton care acopereau fosa septică a toaletei, aflată în spatele clădirii. La un moment dat, o placă de beton s-a desprins, iar cei trei copii au căzut.

Două dintre fetiţe au fost salvate de către îngrijitorul şcolii, iar ulterior, în clasă, cadrele didactice au constatat că mai lipseşte o elevă şi au chemat pompierii şi Poliţia sunând la 112.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, Sorin Ion, afirmă că îngrijitorul şcolii a fost indus în eroare de către cele două fetiţe salvate, care i-ar fi spus că ele erau acolo singure.

"Se fac cercetări pentru a se stabili ce s-a întâmplat. Doamna directoare a şcolii, căreia i s-a făcut rău şi a ajuns la spital, a revenit acum la Viişoara şi este audiată de către poliţişti împreună cu tot personalul unităţii de învăţământ care era la şcoală la acel moment. Din primele cercetări rezultă că fetiţele salvate au fost întrebate de către îngrijitorul şcolii dacă mai există şi alte persoane căzute în fosa septică, acestea au răspuns negativ, iar ulterior cadrele didactice au constatat că mai lipseşte o elevă şi au chemat pompierii. Nu ştiu câte minute au trecut, nu aş vrea să mă pronunţ, este o anchetă în curs, iar poliţiştii vor stabili ce s-a întâmplat", a declarat inspectorul şeful ISJ Dâmboviţa, Sorin Ion.

La rândul său, îngrijitorul şcolii spune că una dintre fetiţe era până la brâu căzută în fosă, iar cealaltă era prinsă până la gât.

"Descărcam lapte în curtea şcolii, le-am auzit ţipând pe fete şi m-am dus la fosa septică. Una era până la brâu în fosă, alta era până la gât. Le-am scos repede, le-am dus în clasă, unde doamna directoare, care este şi învăţătoarea fetiţelor, a facut prezenţa. Eu le-am întrebat pe fete dacă mai erau cu cineva, ele mi-au spus că nu. După ce s-a făcut prezenţa s-a constatat că lipseste o fată de 8 ani. M-am dus cu o cange şi am verificat locul, am găsit fesul fetei moarte, iar între timp doamna directoare sunase la pompieri", a declarat Mihai Daniel, îngrjitorul unităţii de învăţământ.

În prezent, poliţiştii audiază cadre didactice ale şcolii şi martori, iar în paralel are loc şi o anchetă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 10.00, iar primele informaţii arătau că fetiţa decedată avea 10 ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici