Ancheta în cazul judecătoarelor Dinu şi Costache, finalizată. DNA le prezintă acestora probele

Procurorii anticorupţie au finalizat cercetările în cazul judecătoarelor Antoanela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti şi urmează să le prezinte acestora, precum şi celorlalţi inculpaţi din dosar, materialul de urmărire penală, au declarat joi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

257 afișări
Imaginea articolului Ancheta în cazul judecătoarelor Dinu şi Costache, finalizată. DNA le prezintă acestora probele

Ancheta în cazul judecătoarelor Dinu şi Costache a fost finalizată. DNA le prezintă acestora probele (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, cele două judecătoare şi celelalte persoane vizate în dosar vor fi aduse în perioada următoare, de mai multe ori, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a putea studia probele ce stau la baza acuzaţiilor de corupţie care li se aduc.

După ce vor fi semnate de către toţi inculpaţii procesele-verbale de luare la cunoştinţă a probelor adunate de DNA, procurorul de caz Viorel Cerbu va hotărî dacă şi pe cine trimite în judecată.

În 14 martie, Secţia pentru procurori a CSM a dispus suspendarea din funcţie a judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cele două fiind cercetate pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

Ulterior, Dinu a demisionat din magistratură.

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu sunt în arest preventiv din 15 martie, fiind suspectate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu, fost Staicu, şi pentru a interveni şi în alte dosare.

Viorica Dinu este cercetată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, şi luare de mită, iar Antonela Costache este acuzată de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Alături de judecătoarele Dinu şi Costache, au fost arestaţi Marian Stancu, fratele lui Dinel Nuţu, avocaţii Ileana Răducan, Daniel Costel Petre, precum şi Marian Vasile, Angela Cîrlan, Marius Neagu şi Ionela Carmen Dăncuţă, pentru dare de mită sau cumpărare de influenţă. În acelaşi dosar sunt cercetaţi Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, şi Daniela Petre, soţia avocatului Daniel Costel Petre, potrivit DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici