Anchetă internă la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iaşi după ce o femeie a născut pe holul unităţii

Conducerea Maternităţii ”Elena Doamna” din Iaşi a declanşat o anchetă internă după ce o femeie de 36 de ani a născut pe holul unităţii medicale, deşi pacienta reprezenta o urgenţă şi necesita transferul rapid în sala de naşteri şi în condiţiile în care erau de gardă doi medici.

1092 afișări
Imaginea articolului Anchetă internă la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iaşi după ce o femeie a născut pe holul unităţii

Anchetă internă la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iaşi după ce o femeie a născut pe holul unităţii (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Medicul Cristina Dobre, managerul Maternităţii ”Elena Doamna” din Iaşi a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că a fost declanşată o anchetă internă după ce o femeie din localitatea ieşeană Bosia a născut pe holul unităţii, în condiţiile în care erau medici de gardă.

Femeia a ajuns, joi dimineaţă, cu o ambulanţă la maternitatea ieşeană, fiind nevoită să aştepte pe holul unităţii sanitare, întrucât la momentul respectiv mai multe paciente se aflau la consultaţii, potrivit medicilor.

Între timp, pacientei i s-a declanşat naşterea pe hol, în timp ce aştepta să intre în triaj, deşi cazul reprezenta o urgenţă şi necesita transferul rapid în sala de naşteri.

În aceste condiţii, femeia a fost preluată de unul dintre cei doi medici care erau de gardă şi dusă în sala de naşteri.

”A fost demarată o anchetă internă, am convocat deja pentru luni Consiliul Etic şi Comisia de Disciplină. Din ce am aflat, pacienta nu a mai avut timp să ajungă în sala de operaţie. Naşterea a decurs în condiţii normale, atât femeia cât şi copilul sunt sănătoşi, n-a avut nimeni de suferit. Există nişte proceduri de lucru în astfel de situaţii, vom vedea dacă au fost respectate. Nu mă pot pronunţa în acest caz, însă o analiză serioasă se va face cu siguranţă”, a afirmat managerul maternităţii, medicul Cristina Dobre.

Cei doi medici care făceau gărzi în ziua respectivă nu sunt angajaţi ai maternităţii, ci au contracte de prestări servicii cu unitatea medicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici