Anchetă la Serviciul de Ambulanţă Cluj după ce dispeceratul nu a anunţat SMURD despre un accident. Un motociclist şi-a pierdut viaţa

O comisie a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj a început o anchetă la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, după ce dispeceratul SAJ nu a anunţat SMURD despre un accident produs marţi seară, echipajul ajungând cu o întârziere de 35 de minute, iar în urma accidentului un motociclist şi-a pierdut viaţa.

437 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Serviciul de Ambulanţă Cluj după ce dispeceratul nu a anunţat SMURD despre un accident. Un motociclist şi-a pierdut viaţa

Anchetă la Serviciul de Ambulanţă Cluj după ce dispeceratul nu a anunţat SMURD despre un accident (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Accidentul a avut loc, marţi seară, la ora 18.55, pe DN 1 (E 81), în zona comunei Sânpaul, în apropiere de localitatea Topa Mică.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Adnana Ilieş, a declarat că un tânăr din Cluj-Napoca, în vârstă de 29 de ani, conducea o motocicletă din direcţia Zalău spre Cluj-Napoca.

"Din cauză că nu a adaptat viteza de deplasare, la ieşirea dintr-o curbă la dreapta, a pierdut controlul motocicletei, a intrat pe contrasens şi s-a lovit frontal de un cap de pod. Bărbatul a decedat la faţa locului, cadavrul fiind transportat la IML Cluj pentru necropsie", a spus Adnana Ilieş.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că ancheta a început întrucât dispeceratul Serviciului de Ambulanţă Cluj "nu a alertat echipajul SMURD".

"A avut loc o întârziere din cauză că dispecerul de la Ambulanţă, care coordonează şi echipajele SMURD, a uitat sau a neglijat să anunţe echipajul pentru a interveni la locul accidentului. Poliţiştii au sunat de la locul accidentului că nu a ajuns nicio ambulanţă acolo. De abia atunci dispecerul a realizat că nu a fost anunţat echipajul de la SMURD. S-a produs astfel o întârziere de 35 de minute", a spus Raed Arafat.

La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, a declarat că o comisie a instituţiei s-a întrunit, miercuri, la ora 10.00, iar primele concluzii ale anchetei vor fi făcute publice în cursul zilei.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Cluj, Horea Simu, nu a făcut declaraţii despre acest subiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici