Anchetă la Spitalul Judeţean Galaţi după ce familia unui pacient mort a acuzat medicii de neglijenţă

O anchetă a fost deschisă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi după ce rudele unui bărbat de 57 de ani au acuzat cadrele medicale de neglijenţă, în condiţiile în care pacientul, internat pentru citostatice, a căzut într-o baie a unităţii medicale, lovindu-se la cap, şi a murit după câteva zile.

1229 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Spitalul Judeţean Galaţi după ce familia unui pacient mort a acuzat medicii de neglijenţă

Anchetă la Spitalul Judeţean Galaţi după ce familia unui pacient mort a acuzat medicii de neglijenţă (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Familia bărbatului susţine că, la sfârşitul lunii iunie, în timp ce era internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Galaţi pentru a i se face citostatice, acesta a căzut într-o baie a unităţii medicale, suferind numeroase vânătăi pe corp şi un hematom la cap.

Soţul meu a fost internat pe Secţia de Oncologie, pentru că l-am adus să-i facă citostaticele. L-am internat pe 26 iunie, iar când m-am dus duminică, mi-au spus pacienţii că a căzut. Eu l-am adus în stare bună dacă l-am internat pentru raze, nu l-am adus legumă. Pe 28 a căzut, mi-au spus pacienţii - a vrut să se ducă la baie, a căzut în baie cu capul de o margine de acolo şi luni (n.r. - 29 iunie) m-a sunat doamna doctor de la Oncologie să vin să stăm de vorbă. Când am ajuns acolo mi-a spus să îl iau acasă, că e agitat, că nu ştiu ce, că nu ştiu cum, luaţi-l aşa. El mi-a spus că a căzut, dar când am ajuns acasă şi l-am dezbrăcat era tot vânat. L-am întrebat dacă s-a lovit la cap, mi-a spus, şi avea vânătăi pe la coastă, la genuchi şi la cap se cunoştea”, spune soţia bărbatului decedat, Catinca Ionescu.

Femeia mai povesteşte că, după externare, soţul său s-a simţit foarte rău, motiv pentru care a decis să-l ducă din nou la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi unde a fost operat pentru eliminarea unui cheag de sânge la cap.

”În 6 iulie a intrat în comă profundă, l-am dus la spital, i s-a făcut tomografie şi mi s-a spus că are sânge în creier, un hematom, şi l-a operat de urgenţă. Luni, i s-a făcut din nou o intrevenţie şi azi dimineaţă, la 5.00, a decedat”, a mai spus femeia.

Ea a precizat că medicul neourochirg i-a spus că hematomul pe care îl avea soţul său nu a fost provocat de boala de care suferea şi pentru care făcea tratament cu citostatice.

”Domnul doctor mi-a spus aşa - nu i se trage hematomul de la tumoare, nu a recidivat. De la căzătura asta, el fiind mai sensibil a făcut hematomul de la căzătura aceasta”, a menţionat femeia.

Soţia bărbatului decedat a mai spus că vinovaţi de moartea soţului său sunt cei care au avut grijă de el în spital, dar şi cadrele medicale care au decis să-l externeze, deşi starea acestuia de sănătate nu era bună.

Spusele femeii sunt susţinute şi de sora pacientului mort, care a spus că acesta a mai fost internat la Spitalul Judeţean din Galaţi şi în luna mai, când bărbatul a plecat din salon, iar cadrele medicale nu ştiau unde se afla.

”Nu ştiau că le-a plecat bolnavul din salon dacă nu le spunea nepotul nostru care fusese în vizită”, a afirmat sora bărbatului.

Ea mai a mai spus că este decisă să ceară daune Spitalului Judeţean Galaţi şi să sesizeze procurorii.

În aceste condiţii, conducerea Spitalului Judeţean Galaţi a declanşat o anchetă internă.

”La secretariatul spitalului nostru a fost depusă o petiţie din partea soţiei unui pacient decedat în cursul acestei dimineţi (n.r. - miercuri), în serviciul de terapie intensivă, o petiţie care se referă la cauza decesului soţului doamnei. Spitalul a demarat o anchetă, inclusiv pe Secţia de Onocologie unde a fost anterior internat acest pacient. A fost sesizat şi Consiliul Etic al Spitalului şi vom avea în zilele următoare un rezultat al acestei anchete. Menţionez că este vorba de un pacient cu afecţiuni oncologice grave, cu metastaze multiple. Acestea sunt informaţiile pe care le deţinem la această oră, însă alte informaţii, precum cauza decesului şi cele reclamate de soţie, vor fi anchetate în cursul zilei următoare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Lucica Grigorică.

Trupul bărbatului a fost transportat la morga spitalului, unde în urma necropsiei se va stabili cu exactitate care a fost cauza decesului acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici