Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa au declarat, vineri, că Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa a fost solicitat, joi, prin sistemul unic de urgenţă 112, la un complex turistic din Năvodari, după ce mai mulţi copii care sunt cazaţi şi servesc masa în unitate au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară.
Conform sursei citate, debutul bolii a fost brusc, nouă copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, având dureri abdominale, vărsături, greaţă, cefalee şi scaune diareice.
Şapte dintre ei au fost internaţi în sectorul spitalizare de zi la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, iar ceilalţi doi au primit tratament ambulatoriu.
În acest caz, DSPJ Constanţa a declanşat o anchetă epidemiologică, iar o echipă de inspectori din cadrul Serviciului de Supraveghere a Stării de Sănătate şi Serviciul de Control în Sănătate Publică
a verificat condiţiile igienico-sanitare şi a recoltat probe de alimente finite, de salubritate alimentară şi probe bacteriologice de la personal.
Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, rezultatele urmând să fie făcute publice după obţinerea rezultatelor de laborator.
Citeşte şi: Opt elevi din Bucureşti, aflaţi în tabără la Mediaş, au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău. Copiii acuză simptome de toxiinfecţie alimentară
Citeşte şi: Un local din Craiova, închis temporar după ce mai multe persoane au făcut toxiinfecţie alimentară
Citeşte şi: Anchetă la o şcoală din Vaslui după ce 22 copii au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie. Şapte copii, transferaţi de la Bârlad la Vaslui
Citeşte şi: 17 elevi din judeţul Buzău au fost transportaţi la spital cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară
Citeşte şi: 36 de copii din judeţul Galaţi au fost internaţi în spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au consumat laptele distribuit la şcoală