Andronescu: Examenul propriu-zis de bacalaureat va avea trei probe scrise

Examenul de bacalaureat se va desfăşura în două etape, prima desfăşurată pe parcursul clasei a XII-a şi în care vor fi evaluate competenţele, iar a doua, concursul propriu-zis de bacalaureat, va consta în trei probe scrise, a spus, sâmbătă, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

25 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Examenul propriu-zis de bacalaureat va avea trei probe scrise

Andronescu: Examenul propiru-zis de bacalaureat va avea trei probe scrise (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Ministrul Ecaterina Andronescu a discutat, sâmbătă, cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ despre structura examenului de bacalaureat.

Astfel, potrivit propunerii, examenul de bacalaureat va avea două etape. Prima etapă, desfăşurată pe parcursul clasei a XII-a, va urmări evaluarea unor competenţe - de comunicare în limba română sau în limba maternă, competenţe digitale şi competenţe lingvistice. În urma acestei evaluări elevii vor primi un certificat european - Europass - care va atesta nivel de cunoaştere a limbilor străine, a precizat Andronescu.

A doua etapă - examenul propriu-zis de Bacalaureat - va consta în trei probe scrise, respectiv patru pentru cei care studiază şi limba maternă. Astfel, toţi elevii vor susţine examenul de bacalaureat la Limba şi Literatura Română, la Matematica - obligatorie pentru cei care fac secţiile ştiinţifice, respectiv Istoria - obligatorie pentru cei din zona socio-umană. Cea de-a treia probă va fi la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Ministrul Educaţiei a spus că îşi doreşte ca aceste modificări să intre în vigoare în acest an.

La sfârşitul lunii iunie, ministrul Educaţiei anunţa că vrea să simplifice sistemul de amitere în liceu, să renunţe la teze, dar să fie o evaluare de tip Pisa, iar bacalaureatul să fie simplu cu două probe orale la engleză şi română susţinute în timpul anului, iar examenul să fie organizat pe trei probe scrise în funcţie de profil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici