Andronescu: Greşeala de la teza cu subiect unic ar fi putut fi făcută în mod voit

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Timişoara, la conferinţa judeţeană a Federaţiei Sindicale Spiru Haret, că inversarea numelor personajelor într-un fragment din "Triumful talentului" de la teza cu subiect unic ar fi putut să fi fost făcută în mod voit.

38 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Greşeala de la teza cu subiect unic ar fi putut fi făcută în mod voit

Andronescu: Greşeala de la teza cu subiect unic ar fi putut fi făcută în mod voit

"S-ar putea ca cei care au întocmit subiectele să fi făcut inversarea intenţionat, pentru că într-un text la prima vedere poţi să alegi textul aşa cum l-a scris autorul sau poţi să îl modifici pentru ca elevul, la prima vedere, să îşi exprime opinia faţă de textul acela", a declarat, la discuţia cu sindicatele, Ecaterina Andronescu.

Potrivit ministrului, elevii nu vor fi afectaţi de greşeala strecurată în subiectul tezei.

"Principalul meu obiectiv este să nu fie afectaţi copiii. (...) Elevii şi părinţii lor să stea liniştiţi că nu vor fi sancţionaţi la notare", a spus Andronescu.

Ea a evitat să spună dacă responsabili pentru acest subiect sunt lucrători din cadrul Ministerului Educaţiei, afirmând doar că măsurile împotriva vinovaţilor vor fi luate după o analiză.

"În legătură cu cei care sunt responsabili din minister pentru ce s-a întâmplat, vă voi comunica ce am hotărât după analiză", a afirmat Andronescu.

În legătură cu posibilitatea de copiere în timpul tezelor unice, Andronescu a afirmat că, la un centru de evaluare, au fost descoperite mai multe lucrări care fuseseră completate chiar de către o profesoară.

"Ce ziceţi de următorul lucru: la un centru de evaluare, unul dintre profesorii care a corectat tezele a găsit peste 20 de lucrări care aveau câte o pagină completată cu acelaşi scris. După deschidere lucrărilor s-a constatat că toate acele lucrări proveneau din aceeaşi şcoală şi am rămas şocată când am aflat că adăugările au fost făcute de una dintre profesoarele şcolii. Când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru a spus «Am vrut să-i ajut pe copii»", a adăugat ministrul Educaţiei.

Andronescu i-a întrebat pe sindicalişti ce măsuri ar trebui luate împotriva acestei profesoare, aceştia răspunzând în cor că ar trebui concediată.

"Vă mulţumesc. Şi eu m-a gândit la acelaşi lucru”, le-a spus ministrul.

De asemenea, ministrul a cerut opiniile sindicaliştilor despre teza cu subiect unic, aceştia cerând desfiinţarea ei.

Ministerul Educaţiei preciza că inversarea numelor personajelor într-un fragment din schiţa "Triumful talentului", folosit la teza cu subiect unic la Limba română pentru clasa a VIII-a, nu a afectat rezolvarea cerinţelor, iar elevii nu vor fi depunctaţi pentru opiniile exprimate în lucrare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici