Angajaţi AVAS: Afirmaţiile premierului Boc legate de salariile din instituţie sunt false

Reprezentanţii salariaţilor AVAS susţin că afirmaţiile premierului Emil Boc privind salariile din instituţie sunt false şi le prejudiciază imaginea, valoarea lor fiind mult sub cea indicată de şeful Executivului, şi arată că drepturile salariale le-au fost diminuate de la 15 februarie cu 55-60%.

53 afișări
Imaginea articolului Angajaţi AVAS: Afirmaţiile premierului Boc legate de salariile din instituţie sunt false

Angajaţi AVAS: Afirmaţiile premierului Boc legate de salariile din instituţie sunt false (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului au transmis, joi, o poziţie faţă de declaraţiile premierului într-un comunicat trimis de pe adresa reprezentantisalariati@avas.gov.ro.

Aceştia precizează că afirmaţiile premierului sunt nereale şi "au menirea să devieze atenţia de la adevăratele probleme ale societăţii".

"Dezinformarea celor care citesc sau ascultă cele transmise de către Prim-Ministrul Boc se realizează şi cu privire la cuantumul salariilor existente în AVAS la nivelul lunii decembrie 2009, despre care în mod eronat se afirmă că sunt de «170 de milioane lei vechi», deşi cuantumul salariului mediu pe instituţie, la nivelul lunii decembrie 2009, se situa cu foarte mult sub valoarea arătată de premier", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, AVAS este creată de Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional, având ca obiect de activitate recupararea creanţelor statului, a creanţelor fiscale, privatizarea societăţilor comerciale cu capital de stat.

O astfel de instituţie funcţionează după norme europene, iar salarizarea stabilită prin actele normative de înfiinţare a fost similară cu cea din băncile comerciale, au adăugat angajaţii Autorităţii.

"Faţă de afirmaţiile premierului, salariaţii AVAS ţin să precizeze că începând cu 15 februarie 2010 drepturile salariale le-au fost diminuate cu 55-60% fără a se ţine cont de complexitatea muncii şi de specificul instituţiei, iar prin declaraţiile publice făcute le-a fost creat un grav prejudiciu de imagine", se spune în comunicat.

Reprezentanţii AVAS citează mai multe declaraţii ale premierului, pe care le clasifică a fi contradictorii, în condiţiile în care şeful Executivului, deşi afirmă pe de o parte că salariile avute în luna decembrie se păstrează în continuare, îşi exprimă indignarea că salariaţii Autorităţii nu sunt de acord să treacă pe noua grilă de salarizare.

Boc a afirmat marţi că peste o sută de angajaţi ai AVAS au intrat în concediu medical, încercând astfel să scape de sub incidenţa Legii de salarizare unitară, prin care salariile individuale sunt reduse de la 17.000 lei la 2.500 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici