Angajaţii de la Termocentrala Mintia strâng semnături pentru a demisiona în bloc, în semn de protest

Energeticienii care protestează încă de joi dimineaţa la Termocentrala Mintia, sucursală a Complexului Energetic Hunedoara, intenţionează să demisioneze în bloc. Este un semn de protest faţă de faptul că nu au echipamente de protecţie şi că salariul directorului general ar fi fost majorat cu 20.000 de lei

489 afișări
Imaginea articolului Angajaţii de la Termocentrala Mintia strâng semnături pentru a demisiona în bloc, în semn de protest

Angajaţii de la Termocentrala Mintia strâng semnături pentru a demisiona în bloc, în semn de protest

După două runde de negocieri eşuate cu administraţia CEH, angajaţii de la Termocentrala Mintia au început să semneze tabele prin intermediul cărora intenţionează să demisioneze în bloc, nemulţumiţi de modul în care conducerea CEH gestionează criza de la nivelul sucursalei.

Potrivit energeticienilor, administraţia CEH intenţionează să amâne pentru săptămâna viitoare o eventuală rezolvare a problemelor pe care le-au ridicat salariaţii de la Mintia, lucru neacceptabil din punctul lor de vedere.

Angajaţii de la Termocentrala Mintia continuă protestul, joi seara, aceştia refuzând propunerea conducerii de a se constitui o nouă comisie de analiză a revendicărilor.

„De funcţionarea termocentralei este direct răspunzătoare administraţia. Aceasta trebuie să găsească soluţii pentru menţinerea în funcţie a instalaţiei”, spun reprezentanţii Sindicatului Solidaritatea Hunedoara din cadrul Termocentralei Mintia.

Joi dimineaţa, peste 50 de muncitori care deservesc grupul energetic de la Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara, au refuzat să intre la lucru în semn de protest faţă de faptul că nu au echipamente de protecţie şi că salariul directorului general ar fi fost majorat cu 20.000 de lei.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, are programată o vizită, joi şi vineri, în judeţul Hunedoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici