Angajaţii Direcţiei de Finanţe Buzău au oprit activitatea

Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Buzău au blocat din nou, joi dimineaţă, activitatea instituţiei, părăsind birourile, în semn de protest faţa de neplata salariilor la timp şi a tăierii sporurilor.

139 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Direcţiei de Finanţe Buzău au oprit activitatea

Angajaţii Direcţiei de Finanţe Buzău au oprit activitatea (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit liderului de sindicat al finanţiştilor buzoieni, Adrian Radu, angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Buzău au solicitat blocarea activităţii şi pentru ziua de joi, după ce miercuri după-amiază au declanşat un protest spontan, în faţa instituţiei, pentru câteva ore.

Conform sursei citate, nu s-a decis încă formarea unei delegaţii care să plece la Bucureşti, la Ministerul de Finanţe, însă finanţiştii buzoieni vor continua să protesteze în teritoriu, prin blocarea activităţii.

Liderul sindical a spus că nu are cunoştinţă despre aplicarea unor sancţiuni pentru cei care au aderat la protest, însă a precizat că oamenii sunt dispuşi să accepte şi astfel de măsuri.

"Oamenii au solicitat să intrăm şi azi în protest. În ceea ce priveşte sancţiunile, nu am auzit de aşa ceva, însă oamenii sunt dispuşi să accepte şi sancţiuni. Nu mai reprezintă nimic atât timp cât nu ne-am primit banii", a declarat, joi, liderul de sindicat Adrian Radu.

La ora transmiterii acestei ştiri, peste 100 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Buzău se află în faţa instituţiei, oamenii fiind hotărâţi să rămână în stradă pe tot parcursul zilei. Ei au lipit pe uşile Direcţiei de Finanţe un anunţ pe care scrie "Ne cerem scuze, protest spontan".

Odată cu angajaţii de la Finanţe Buzău, joi au blocat activitatatea şi toţi salariaţii administraţiilor financiare de pe raza judeţului.

Peste 200 de angajaţi ai Ministerului de Finanţe protestează, de miercuri după-amiază, pe holurile instituţiei.

Discuţiile dintre Gheorghe Ialomiţianu şi liderii sindicali s-au încheiat fără rezultat, în noaptea de miercuri spre joi, după aproximativ patru ore, ministrul afirmând încă o dată, la ieşirea din Ministerul de Finanţe, că stimulentele trebuie acordate pe criterii de performanţă, celor care reduc evaziunea fiscală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici