Angajaţii Direcţiei de Finanţe Cluj au reluat protestele

Pste o sută de angajaţi au Direcţiei Finanţelor Publice Cluj s-au adunat, joi dimineaţă, în curtea instituţiei, într-un nou protest spontan, cu încetarea activităţii.

95 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Direcţiei de Finanţe Cluj au reluat protestele

Angajaţii Direcţiei de Finanţe Constanţa protestează pe 13 octombrie (Imagine: Mircea Stoian/Mediafax Foto)

Oamenii au coborât din birouri în jurul orei 08.15 şi s-au adunat în curtea interioară a Direcţiei de Finanţe, afirmând că vor să facă grevă şi să nu mai lucreze până când nu li se soluţionează revendicările.

Liderul Sed Lex Cluj, Ilie Rostogol, a declarat că mişcarea de protest este una spontană, care va dura "cât trebuie".

"Trezoreria Cluj se închide, la fel şi ghişeele Direcţiei de Finanţe. Oamenii au decis să înceteze activitatea cât trebuie şi până se rzolvă problemele. Angajaţii Direcţiei de Finanţe Cluj sunt nemulţumiţi de reducerea cu 25 la sută a salariilor, dar şi de condiţiile în care lucrează, pentru că nu au spaţii suficiente pentru desfăşurarea activităţii. Noi avem cele mai mici salarii din toate ministerele. Aproape jumătate dintre angajaţi iau salarii sub 700 de lei brut pe lună, după ce li s-au redus salariile cu 25 la sută. Sunt oameni disperaţi care au ajuns la capătul răbdării", a declarat liderul sindical.

Directorul Direcţiei Finanţelor Publice Cluj, Mihai Costin, a coborât pentru câteva momente şi a discutat cu liderii de sindicat despere protestul spontan, apoi a urcat înapoi în biroul său.

Angajaţii Direcţiei de Finanţe Cluj au protestat şi miercuri, cu întreruperea activităţii, protestul spontan fiind declanşat în semn de solidaritate cu angajaţii din Ministerul Finanţelor.

Peste 200 de angajaţi ai Ministerului de Finanţe protestează, de miercuri după-amiază, pe holurile instituţiei.

Discuţiile dintre Gheorghe Ialomiţianu şi liderii sindicali s-au încheiat fără rezultat, în noaptea de miercuri spre joi, după aproximativ patru ore, ministrul afirmând încă o dată, la ieşirea din Ministerul de Finanţe, că stimulentele trebuie acordate pe criterii de performanţă, celor care reduc evaziunea fiscală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici