Angajaţii Direcţiei de Finanţe Prahova au oprit activitatea pentru a doua zi consecutiv

Angajaţii Direcţiei Generale de Finanţe Publice (DGFP) Prahova continuă, joi, protestele, în semn de solidaritate cu colegii lor din Ministerul Finanţelor, refuzând să îşi reia activitatea.

83 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Direcţiei de Finanţe Prahova au oprit activitatea pentru a doua zi consecutiv

Angajaţii Direcţiei de Finanţe Bucureşti protestează pe 13 octombrie (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Aproximativ 300 dintre angajaţii DGFP Prahova refuză să reia programul de lucru, pe care l-au întrerupt miercuri, când au declanşat un protest spontan.

Potrivit liderului Sindicatului din cadrul DGFP Prahova, Aurel Fănică, angajaţii DGFP au venit la serviciu, joi dimineaţă, la ora 8.00, însă au urcat la birouri doar pentru a-şi lăsa acolo genţile, după care au coborât şi stau în faţa sediului Finanţelor Publice Prahova, refuzând să-şi desfăşoare programul de lucru conform unei zile normale, acţiunea fiind declanşată în semn de solidaritate cu colegii din Ministerul Finanţelor Publice.

Aurel Fănică a precizat că membrii de sindicat i-au spus că sunt decişi să nu deschidă ghişeele, să nu îşi reia activitatea şi să stea în faţa sediului instituţiei în fiecare zi, pe perioada programului de lucru.

Peste 200 de angajaţi ai Ministerului de Finanţe protestează, de miercuri după-amiază, pe holurile instituţiei.

Discuţiile dintre Gheorghe Ialomiţianu şi liderii sindicali s-au încheiat fără rezultat, în noaptea de miercuri spre joi, după aproximativ patru ore, ministrul afirmând încă o dată, la ieşirea din Ministerul de Finanţe, că stimulentele trebuie acordate pe criterii de performanţă, celor care reduc evaziunea fiscală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici