Angajaţii RADET au protestat în faţa sediului ELCEN

Mai mulţi angajaţi ai RADET au protestat, joi, în faţa sediului Electrocentrale Bucureşti, cerând ridicarea popririi de 100% impusă de către ELCEN pe conturile regiei încă de la 01 aprilie 2016.

398 afișări
Imaginea articolului Angajaţii RADET au protestat în faţa sediului ELCEN

Angajaţii RADET au protestat în faţa sediului ELCEN

Angajaţii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) au protestat joi, pentru a treia zi consecutiv, cerând soluţii pentru rezolvarea situaţiei financiare a instituţiei. Concret, acţiunea a avut ca scop ridicarea popririi de 100% impusă de către ELCEN pe conturile regiei de la 01 aprilie 2016.

"Suntem în cea de-a doua lună în care nu se efectuează lucrările de reparaţii şi revizii conform graficului stabilit iniţial. Dacă urmare a pichetării de luni de la Guvern am obţinut promisiuni cu privire la soluţionarea situaţiei actuale, la întâlnirea de la ELCEN nu s-a întâmplat acelaşi lucru. Membrii Consiliului de Administraţie nici măcar nu au fost prezenţi, deoarece Ministrul Energiei, Vlad Grigorescu, nu i-a înştiinţat aşa cum a promis Secretarul General al Guvernului", a declarat Ioana Stoica, Preşedintele Sindicatului Liber Independent din RADET Bucureşti.

"Din soluţiile propuse de RADET, discuţia cu reprezentanţii executivului ELCEN este acum rezumată la una pe termen scurt, doar pentru perioada 20.05 – 30.06.2016 şi are în vedere oferirea accesului la sumele minime necesare pentru acordarea salariilor fără plata contribuţiilor", a adăugat Ioana Stoica.

Protestatarii susţin că vor continua acţiunile până când factorii de decizie vor întelege urgenţa rezolvării situaţiei RADET.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici