Angajaţii Spitalului Universitar au optat pentru mai puţine privilegii, în favoarea medicamentelor

Angajaţii Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au renunţat la voucherele de vacanţă în favoarea sporurilor deoarece, dacă ar fi profitat de ambele privilegii, instituţia ar fi rămas fără bani pentru medicamente, au spus, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii unităţii spitaliceşti.

659 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Spitalului Universitar au optat pentru mai puţine privilegii, în favoarea medicamentelor

Angajaţii Spitalului Universitar au optat pentru mai puţine privilegii, în favoarea medicamentelor

„Eu mi-am întrebat angajaţii ce preferă să primească: spor către limita maximă şi să nu le dăm voucher de vacanţă sau să primească vouchere de vacanţă şi să aibă spor către minim. Au ales majoritatea să primească sporuri, nu vouchere de vacanţă. Spitalul nu va rămâne niciodată fără medicamente”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Adriana Nica.

Reprezentantul spitalului susţine că nu sunt suficienţi bani disponibili pentru a acorda vouchere tuturor angajaţilor, iar tăierea din fondurile alocate medicamentelor nu a fost o soluţie.

„Eu, dacă acord vouchere de vacanţă, trebuie să acord la toţi angajaţii. Actul bugetar pentru asta este undeva la 4,5 milioane de lei. Eu am acordat angajaţilor mei sporurile conform Regulamentului de Sporuri către limita maximă, nicio categorie de specialitate nu avea limita minimă la sporuri. (...) Nu pot să suport încă o cheltuială pentru vacanţă, asta ar însemna să tai de la medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi”, a adăugat Adriana Nica.

Prin urmare, angajaţii au avut de ales între posibilitatea de a merge în vacanţă şi de a primi sporuri minime şi opţiunea de a renunţa la oferta de vacanţă, pentru a primi, în schimb, sporuri maxime. Managerul Spitalului Universitar declară că majoritatea angajaţilor au ales varianta a doua.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici