ANI: Un vameş de la Moraviţa nu poate justifica 63.000 de euro şi jumătate de casă

Inspectorii de integritate cer verificarea averii unui inspector vamal la Vama Moraviţa, după ce au constatat că acesta nu poate justifica aproximativ 63.000 de euro şi cota de ½ dintr-un imobil.

605 afișări
Imaginea articolului ANI: Un vameş de la Moraviţa nu poate justifica 63.000 de euro şi jumătate de casă

ANI: Un vameş de la Moraviţa nu poate justifica 63.000 de euro şi jumătate de casă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare a averii dobândite de către Petru Augustinov, în perioada exercitării funcţiei de inspector vamal în cadrul Biroului Vamal Moraviţa - Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara (2008 - 2010), existenţa unei diferenţe de 255.489,4 lei (aproximativ 63.240 de euro) şi cota de jumătate dintr-un imobil situat în comuna Dudeştii Vechi (Judeţul Timiş), între averea dobândită şi veniturile realizate.

Acesta a fost informat în 1 martie despre declanşarea activităţii de evaluare, precum şi cu privire la drepturile sale, iar în 30 iunie a fost înştiinţat cu privire la faptul că au fost identificate diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate.

În urma evaluărilor demarate în 22 februarie cu privire la faptul că Petru Augustinov ar fi acumulat, în perioada exercitării funcţiei de inspector vamal în cadrul Biroului Vamal Moraviţa, o avere care depăşeşte veniturile realizate, ANI a constatat că diferenţa dintre averea dobândită şi veniturile realizate este de aproximativ 63.240 de euro şi cota de jumătate dintr-un imobil situat în comuna Dudeştii Vechi.

Augustinov este inspector vamal în cadrul Biroului Vamal Moraviţa începând cu data de 25.08.1997.

Veniturile totale obţinute de către acesta, în perioada 2008 - 2010, au fost de 51.829 Lei.

Averea deţinută, şi pentru care au fost identificate părţi de natură nejustificată, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 307.318,4 lei, la care se adaugă şi cota de jumătate din imobilul din comuna Dudeştii Vechi.

În acest context, inspectorii ANI au sesizat Comisia de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, pentru începerea acţiunii de control cu privire la averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de inspector vamal de către Petru Augustinov şi au constatat starea de incompatibilitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici