Antalya 2023. De la poze cu munţi ce se întrepătrund cu marea la gastronomia cunoscută în toată lumea. Iată de ce Antalya rămâne şi anul acesta o destinaţie de top #goturkiye

Sezonul vacanţelor se aproprie, iar mulţi se întrebă unde ar fi cel mai bine să îşi petreacă concediul. În ajutorul celor ce încă nu s-au decis, vă prezentăm Antalya. #goturkiye

2302 afișări
Imaginea articolului Antalya 2023. De la poze cu munţi ce se întrepătrund cu marea la gastronomia cunoscută în toată lumea. Iată de ce Antalya rămâne şi anul acesta o destinaţie de top #goturkiye

De la poze cu munţi ce se întrepătrund cu marea la gastronomia cunoscută în toată lumea, Antalya este o destinaţie de top pentru turiştii din Europa.

Cum ajungem din România?

Aeroportul Internaţional Antalya dispune de trei terminale( intern, extern şi chartere). În timpul sezonului turistic există zboruri directe din România ce ajung pe terminalul de chartere. Zborul este unul scurt de aproximativ 2 ore din Bucureşti, 3 ore din Cluj sau Iaşi.

În restul anului cea mai bună variantă este un zbor România - Antalya cu escală la Istanbul.

Aeroportul are legături bune cu centrul oraşului Antalya şi cu alte destinaţii din regiune, prin intermediul autobuzelor, taxiurilor şi a transportului privat. În plus, există o gamă largă de facilităţi la aeroport, inclusiv restaurante, cafenele, magazine duty-free.

În ce perioadă este cel mai bine să mergi în Antalya?

Sezonul turistic în Antalya începe în luna aprilie şi se încheie la finalul lunii octombrie. Cele mai bune luni pot varia de la persoană la persoană, dar în mod general lunile mai, iunie şi septembrie sunt cele ce oferă temperaturi plăcute şi sunt mai puţin aglomerate. Lunile iulie şi august sunt vârful sezonului.

Unde ne cazăm?

În zona Antalya sunt peste 1200 de hoteluri. Zona oferă o varietate de opţiuni de cazare pentru toate gusturile şi bugetele, începând de la hoteluri de lux până la opţiuni de cazare mai simple. În funcţie de dorinţe şi necesităţi, turiştii pot alege variante ce le se potrivesc cel mai bine pentru a-şi face vacanţa mai confortabilă şi plăcută.

Atracţii turistice Antalya

Antalya nu este doar despre resorturi şi plajă. Regiunea este unul dintre punctele cheie ale dezvoltării civilizaţiei umane. De la civilizaţiile preistorice la greci, romani, persani, bizantini sau otomani, toate şi-au pus amprenta pe regiune şi au lăsat în urmă construcţii impresionte, dar şi o cultură şi o gastronomie aparte.

Teatrul Aspendos

Teatrul Aspendos este considerat una dintre cele mai bine conservate structuri antice din lume, datând din secolul al II-lea d.Hr. Cu o capacitate de peste 15.000 de locuri, acesta a fost construit în timpul dinastiei romane Antonine şi este un exemplu impresionant al arhitecturii romane. Teatrul Aspendos este în continuare folosit pentru spectacole, datorită acusticii sale excelente.

Drumul pâna la Aspendos este de asemenea spectaculos. Pentru a ajunge acolo treci pe lângă ruine romane ce sunt înconjurate de plantaţii de portocali.

Side - trei lumii suprapuse

Oraşul Side şi al său centru istoric se află pe malul Mediteranei este un "must-see", deoarece propune simultan trei lumi. Mergând pe străduţele sub drumul trasparent poţi vedea oraşul antic. Ridicând privirea vei vedea lumea contenporană ce îşi desfăşoară activităţile de zi cu zi în căsuţe în stil otoman.

Side se remacă şi prin plajele sale cu nisip fin şi ape cristaline unde se pot practica o varietate de sporturi nautice, inclusiv schi nautic, windsurfing şi navigaţie cu barca.

Side propune şi o mare varietate de restaurante care servesc atât mâncăruri tradiţionale turceşti cât şi internaţionale.

Land of Legends

Land of Legends este una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Antalya. Complexul are "de toate". De la roller coastere impresionante, tobogane uriaşe, piscine cu valuri la restaurante precum Nemo (aflat într-un acvariu). Land of Legends are şi o zonă de promenadă cu un râu artificial ce strabăte complexul, pe ambele maluri se găsesc zeci de magazine cu branduri atât internaţionale cât şi locale.

Land of Legends dispune şi de locuri de cazare.

Kaleici

Centrul oraşului Antalya, numit şi Kaleici, este o zonă încărcată de istorie. Kaleici este înconjurat de ziduri antice care datează din epoca romană şi bizantină şi este cunoscut pentru străzile sale înguste pline de magazine şi restaurante.

Aici se află, de asemenea, Marina Antalya, o destinaţie populară pentru plimbări cu barca, cumpărături şi restaurante. De asemenea, există şi numeroase bazaruri şi magazine de suveniruri în această zonă, unde vizitatorii se pot bucura de cumpărături şi de trăirea experienţei autentice turceşti.

Pasionaţii de istorie pot afla mai multe despre istoria oraşului vizitând unul din multele muzee ce se găsesc în acestă zonă. Cele mai importante fiind: Muzeul Arheologic, Muzeul Etnografic, Muzeul de Artă Turcă şi Islam.

Golf

Antalya este un loc unde poţi încerca şi ceva nou. Cu câteva zeci de terenuri de golf, zona este una unde poţi începe iniţierea în acest sport.
Golf se poate juca în Antalya pe tot parcursul anului datorită climatul mediteranean cald şi plăcut.

Recomandare: Gloria Golf Club

Situat în Belek, la aproximativ 45 de minute de Antalya, Gloria Golf Club oferă terenuri de golf diferite - fiecare cu propriile caracteristici şi provocări. Terenurile sunt proiectate de architectul de renume Michel Gayon şi oferă o gamă largă de facilităţi, inclusiv un centru de antrenament, restaurante şi magazine.

La acest club poţi face o şedintă de iniţiere ce ţine 50 de minute şi este interactivă. Clubul dispune de o tehnologie ce permite măsurarea în timp real a loviturilor, astfel te poţi lua la întrecere cu prietenii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici