Antidotul care putea face diferenţa între viaţă şi moarte. Autorităţile române l-au descoperit abia după o săptămână

In urma tragediei din Colectiv, in care si-au pierdut viata 45 de persoane, Romania a descoperit ca spitalele sau ambulantele noastre NU au in dotarea standard un antidot impotriva intoxicatiilor.

2941 afișări
Imaginea articolului Antidotul care putea face diferenţa între viaţă şi moarte. Autorităţile române l-au descoperit abia după o săptămână

Antidotul care putea face diferenţa între viaţă şi moarte. Autorităţile române l-au descoperit abia după o săptămână

Medicamentul ar fi fost de mare ajutor tinerilor scapati cu viata din club. Cei de la Unifarm au cerut o donatie de la firma producatoare si au primit abia duminica 20 de cutii de Cyanokit.

Prof. dr. Ioan Lascar, chirurg plastician Floreasca: “Acest cocteil nemaiintalnit pana in prezent genereaza un anumit grad de impredictabilitate in ceea ce priveste evaluare evolutiei pacientilor, trebuie sa fim atenti si concentrati pe evolutia zilnica."

Ce este Cyanokit

Cyanokit, un medicament aprobat in UE inca din 2007, este utilizat in cazul intoxicarilor cu cianuri, in cazul victimelor care au inhalat, ingestat sau au fost expuse tegumentar fumului toxic rezultat din incendiile izbucnite in spatii inchise. Pe site-ul companiei producatoare, indicatia este ca acest medicament sa fie administrat cat mai repede cu putinta. O cutie costa 700 de euro si contine vitamina B12A.

Medicamentul este un tratament-standard in SUA, Marea Britanie sau Franta, in cazurile de intoxicari cu fum.

Sorin Ionita, din partea organizatiei Expert Forum, sustine ca administrarea antidotului trebuie facuta de urgenta, mai ales in cazurile in care nu se cunosc cu certitudine substantele din fumul inhalat de pacienti: "Cyanokit este un intravenos care trebuie injectat imediat pentru a combate intoxicatiile cu cianuri, asociate cu inhalarea de fum la incendiu. Este indicat la inhalari de fum cu compozitie incerta, neavand efecte adverse daca cianurile nu sunt prezente. Pentru ca nu a fost folosit, apar acum aceste simptome de care se plange doctorul Enescu".

Dan Enescu, directorul spitalului pentru copii Grigore Alexandrescu, a explicat ca multe victime ale incendiului, care initial pareau a fi bine, au revenit la spital in zilele urmatoare, cu complicatii pulmonare sever cauzate de toxinele din fum, care abia acum incep sa-si arate efectele.

Citeşte continuarea materialului pe www.stirileprotv.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici