Apa de Bobotează pentru schitul din staţiunea Straja, adusă de salvamontişti de la şapte izvoare

Apa pentru slujba de Bobotează de la schitul din staţiunea montană Straja, în Valea Jiului, a fost adusă, sâmbătă, de salvamontişti, de la şapte izvoare din Masivul Vâlcan. Aproximativ 300 sute de oameni au asistat la slujba oficiată de stareţul lăcaşului de cult situat la 1.500 de metri altitudine.

133 afișări
Imaginea articolului Apa de Bobotează pentru schitul din staţiunea Straja, adusă de salvamontişti de la şapte izvoare

Apa de Bobotează pentru schitul din staţiunea Straja, adusă de salvamontişti de la şapte izvoare

Şapte salvamontişti din Straja au plecat, sâmbătă dimineaţă, după apă la şapte izvoare situate la peste 1.700 de metri altitudine, în Masivul Vâlcan.

Salvamontiştii au avut de parcurs un traseu de peste trei ore şi jumătate până la izvoarele Straja, Baleia, Brăiţa, Sohodol, Mutu, Pârâul Crucii, Grivele, apoi s-au întors cu apa la schitul Straja, situat la 1.500 de metri altitudine.

"Izvoarele sunt situate la peste 1.700 de metri altitudine în munte, sub creasta Vâlcanului, iar salvamontiştii, şapte persoane la cele şapte izvoare, s-au folosit de schiurile de tură. Deplasarea către izvoare s-a făcut cu schiurile de tură şi echipament de deplasare pe zăpadă. Vremea a fost frumoasă. Apa a fost adusă de la fiecare izvor în bidoane de 50 de litri", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, George Resiga, şeful Salvamont Lupeni.

Potrivit acestuia, a devenit o tradiţie ca salvamontiştii să ajute preoţii în organizarea serviciului religios de Bobotează, la Straja.

Aproximativ 1.500 de persoane se află, sâmbătă, în staţiunea montană. Apa adusă de către salvamontişti a fost sfinţită la schitul din Straja, iar la ceremonia religioasă oficiată de stareţul locului participă, în fiecare an, câteva sute de credincioşi, dar şi turişti. La final, aceştia au putut lua apă sfinţită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici