Apel al sindicatelor: Toţi lucrătorii să întrerupă activitatea luni, între 12.00 şi 16.00

Liderii celor cinci confederaţii sindicale fac apel, oficial, la toţi lucrătorii din România să întrerupă activitatea, luni, între orele 12.00 şi 16.00, iar acest lucru să se întâmple în fiecare zi de luni, până la declanşarea grevei generale pe termen nelimitat.

39 afișări
Imaginea articolului Apel al sindicatelor: Toţi lucrătorii să întrerupă activitatea luni, între 12.00 şi 16.00

Apel al sindicatelor: Toţi lucrătorii să întrerupă activitatea luni, între 12.00 şi 16.00 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, joi, că cele cinci confederaţii sindicale au făcut apelul oficial la toţi angajaţii din România să oprească luni activitatea, după ce anunţase acest lucru, miercuri, la finalul protestului din Piaţa Constituţiei.

Protestul de miercuri, din Capitală, la care au participat zeci de mii de sindicalişti din toată ţara, s-a încheiat brusc după ce liderul "Cartel Alfa" a anunţat, în faţa Palatului Parlamentului, "vestea tristă că moţiunea nu a trecut".

El a făcut atunci apel la toţi angajaţii să întrerupă voluntar lucrul în fiecare zi de luni, până la întocmirea formalităţilor pentru greva generală, "care va duce la demiterea Guvernului".

Moţiunea de cenzură a opoziţiei, intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", a întrunit doar 219 voturi "pentru", faţă de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici