Apelul unui ministru către instituţii şi autorităţi să elimine dosarul cu şină

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, cere prefecţilor să monitorizeze modul în care instituţiile şi autorităţile vor aplica legea care prevede eliminarea dosarului cu şină.

95 afișări
Imaginea articolului Apelul unui ministru către instituţii şi autorităţi să elimine dosarul cu şină

Apelul unui ministru către instituţii şi autorităţi să elimine dosarul cu şină

„Legea nr. 9/2023 (privind eliminarea dosarului cu şină - n.r.) prevede un număr de măsuri concrete şi obligaţii clar definite pentru instituţiile statului, cu scopul de a se apropia de cetăţean, de a simplifica procedurile birocratice, de a face paşi spre digitalizarea serviciului public administrativ”, afirmă ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

El precizează că legea a intrat în vigoare pe 4 iulie.

„Instituţiile au la dispoziţie 30 de zile pentru a se organiza în acest sens şi pot să vă anunţ că, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, voi transmite o scrisoare circulară către toţi prefecţii pentru a lua măsurile, în limitele competenţelor legale, de a invita şi de a observa modul în care instituţiile publice, autorităţile statului aplică această lege. Ea conţine drepturi clar definite pentru cetăţean şi nu este în logica MAI ca aceste drepturi să fie ignorate. Vom monitoriza, supraveghea modul în care se aplică această lege şi tema va fi, dacă este necesar, adusă în atenţia Guvernului”, încheie Predoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
predoiu,
dosar,
şină

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici