Apostu, urmărit penal într-un dosar vizând lucrări fără autorizaţie la monumente protejate

Fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu este urmărit penal într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Cluj, în urma unor plângeri penale depuse împotriva sa, vizând lucrări de construcţie fără autorizaţie la monumente protejate şi în zone protejate.

200 afișări
Imaginea articolului Apostu, urmărit penal într-un dosar vizând lucrări fără autorizaţie la monumente protejate

Sorin Apostu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Adnana Ilieş, a declarat, joi,  că în luna iunie 2011 au fost depuse trei plângeri penale împotriva fostului primar Sorin Apostu, pentru lucrări de construcţie fără autorizaţie la monumente protejate şi în zone protejate.

Ilieş a spus că Sorin Apostu este urmărit penal în acest dosar, care este instrumentat de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Judeţene Cluj.

Fostul primar din Cluj Sorin Apostu se află în arest din noiembrie 2011, fiind judecat pentru fapte de corupţie.

Apostu este închis la Penitenciarul Târgu Mureş, în condiţiile în care procesul său de corupţie se află pe rolul Curţii de Apel Târgu Mureş.

Sorin Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca în 15 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici