Aproape 200 de autovehicule furate, depistate la frontieră în acest an

Aproape 200 de autovehicule furate au fost depistate la frontieră în acest an, cele mai multe maşini fiind aduse din Italia, Franţa şi Germania, atât de români, cât şi de cetăţeni moldoveni, sârbi şi italieni.

67 afișări
Imaginea articolului Aproape 200 de autovehicule furate, depistate la frontieră în acest an

Aproape 200 de autovehicule furate, depistate la frontieră în acest an (Imagine: Cătălina FIlip / Mediafax Foto)

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră arată, într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX, că în primele zece luni ale acestui an au fost depistate 196 de autovehicule furate din state UE şi din alte ţări, dintre care 142 de autoturisme, 24 de automarfare, opt microbuze şi tot atâtea remorci, două autocar şi 12 motociclete.

Poliţiştii de frontieră au constatat 130 de infracţiuni de trafic cu autovehicule furate, fiind întocmite dosare penale pe numele persoanelor implicate, printre care cetăţeni moldoveni, sârbi şi italieni.

"În continuare, principalul «furnizor» de autovehicule furate care tranzitează frontierele României este Italia, urmată de Franţa, Germania etc.", a precizat Poliţia de Frontieră.

Două autoturisme în valoare totală de aproximativ 134.000 de lei, care erau declarate ca fiind furate din Rusia şi respectiv Spania, au fost depistate joi.

Autoturismul furat din Rusia, un Audi Q7, a fost oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, judeţul Satu Mare, pentru control. Şoferul, cetăţean italian, în vârstă de 57 de ani, le-a spus poliţiştilor de frontieră că a cumpărat maşina din Germania, în 2007, cu 50.000 de euro şi că nu ştia că maşina era semnalată ca fiind furată de către autorităţile din Rusia.

Autovehiculul, în valoare de aproximativ 89.000 de lei, care figurează ca fiind furat din Moscova, din luna octombrie 2007, a fost indisponibilizat la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Urziceni până la finalizarea verificărilor. Cetăţeanul italian este cercetat pentru tăinuire la furt, a precizat Poliţia de Frontieră.

Tot joi, la PTF Valea lui Mihai, judeţul Bihor, poliţiştii de frontieră au depistat un autoturism Audi A4 semnalat ca "bun căutat pentru confiscare", alertă emisă de autorităţile spaniole în 23 noiembrie 2011.

Maşina era condusă de un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, care le-a spus poliţiştilor de frontieră că a cumpărat-o din Spania, cu 11.000 de euro, fără să ştie că autoturismul este în litigiu.

Bărbatul este cercetat pentru tăinure la furt, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, până la finalizarea cercetărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici