Aproape 300 de urgenţe, din care 74 leşinuri, 10 căzuţi în stradă şi şase insolaţii în Bucureşti

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov a înregistrat, luni, până la ora 16.00, aproape 300 de apeluri pentru urgenţe, dintre care zece pentru căzuţi în stradă, 74 pentru persoane care au leşinat şi şase pentru insolaţii, a declarat pentru MEDIAFAX managerul SABI, Alis Grasu.

92 afișări
Imaginea articolului Aproape 300 de urgenţe, din care 74 leşinuri, 10 căzuţi în stradă şi şase insolaţii în Bucureşti

Aproape 300 de urgenţe, din care 74 leşinuri, 10 căzuţi în stradă şi şase insolaţii în Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

La Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABI) au fost primite, până la ora 16.00, 529 de solicitări, dintre care 291 au fost urgenţe, a spus medicul Alis Grasu.

"Numărul solicitărilor este în creştere. Din totalul celor 529 de solicitări, 291 sunt urgenţe medicale, iar dintre acestea, luni au fost cele mai multe cazuri insolaţii", a precizat medicul Alis Grasu.

De asemenea, zece solicitări au fost pentru persoane căzute în stradă, iar alte 74 pentru lipotimii şi sincope.

În Capitală, luni au fost temperaturi de peste 35 de grade Celsius, iar indicele de confort termic a depăşit pragul critic de 80.

Municipalitatea şi primăriile de sector au amenajat corturi anticaniculă şi puncte de prim ajutor în zonele cu trafic pietonal intens şi în parcuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici