Aproape 500 de cazuri de rubeolă în 43 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău

Aproape 500 de cazuri de rubeolă au fost confirmate, în ultimele săptămâni, la elevi din 43 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău, cele mai multe cazuri fiind înregistrate la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" şi la Seminarul Teologic, unde a fost declarat deja focar de boală.

89 afișări
Imaginea articolului Aproape 500 de cazuri de rubeolă în 43 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău

Aproape 500 de cazuri de rubeolă în 43 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău (Imagine: Shutterstock)

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, medicul Venera Acsinte, 481 de cazuri de rubeolă s-au înregistrat în ultimele săptămâni în judeţul Buzău, iar cele mai multe îmbolnăviri, 104, au fost raportate la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", urmat de Seminarul Teologic, unde sunt 75 de cazuri şi unde a fost declarat deja focar.

Conform sursei citate, alte şcoli din Buzău în care elevii au fost diagnosticaţi cu rubeolă sunt Colegiul Economic, Liceul "Al. Marghiloman" sau Liceul numărul 2, în total această boală fiind confirmată la elevi din 43 de unităţi de învăţământ - 27 de licee şi 16 şcoli generale.

Medicul Acsinte a precizat că elevii diagnosticaţi cu rubeolă au forme uşoare şi medii ale bolii.

La Colegiul "Mihai Eminescu" din Buzău, unde în ultimele săptămâni au fost diagnosticaţi cu rubeolă peste o sută de elevi, conducerea unităţii a luat măsuri speciale astfel încât elevii care au fost izolaţi acasă să nu piardă materia.

Astfel, potrivit directorului Dan Dudaş, profesorii nu au predat materie nouă în clasele cu mulţi bolnavi aflaţi acasă şi s-a aprofundat materia predată deja.

"Unii dintre cei diagnosticaţi cu această boală au revenit la clase zilele acestea, însă mai avem încă elevi bolnavi izolaţi la domiciliu. Au existat clase în care numărul celor care s-au îmbolnăvit a fost foarte mare, iar sugestia noastră către colegii noştri profesori a fost să lucreze particularizat pentru elevii din bănci fără să se avanseze, fără să se preda cunoştinţe noi pentru a le fi mai uşor celor bolnavi să-şi reia activitea", a declarat, miercuri, directorul Colegiului "Mihai Eminescu" din Buzău, Dan Dudaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici