Aproape 60 de persoane suspectate de evaziune de patru milioane de euro, audiate în urma unor percheziţii

Aproape 60 de persoane vor fi duse la audieri în urma unor percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la firme şi la persoane suspectate de evaziune, după ce, prin aproximativ 150 de societăţi conduse de opt sirieni, ar fi făcut tranzacţii fictive, producând un prejudiciu de peste patru milioane de euro.

227 afișări
Imaginea articolului Aproape 60 de persoane suspectate de evaziune de patru milioane de euro, audiate în urma unor percheziţii

Aproape 60 de persoane suspectate de evaziune de patru mil. euro, audiate în urma unor percheziţii (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Poliţiştii din judeţul Ilfov fac, joi, 59 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile mai multor firme suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul construcţiilor, textilelor şi comerţului de legume şi fructe.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 - 2015, în circuitul evazionist ar fi fost implicate peste 150 de societăţi comerciale, conduse de 8 cetăţeni sirieni, care ar fi desfăşurat tranzacţii comerciale fictive în valoare de peste 20.000.000 de euro, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 4.000.000 de euro", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

La finalul percheziţiilor vor fi duse la audieri 57 de persoane, anchetatorii urmând să decidă dacă iau în cazul acestora măsuri preventive.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, cu sprijinul poliţiştilor bucureşteni, sub coordonarea Parchetului Curţii de Apel Bucureşti. Acţiunea este sprijinită de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici