Aproape 800 de elevi bucureşteni nu au mediile încheiate

Aproape 800 de elevi bucureşteni nu au mediile încheiate în urma refuzului profesorilor lor care au fost în grevă, astfel că majoritatea copiilor susţin luni o probă orală şi una scrisă pentru a li se putea încheia situaţia şcolară, potrivit inspectorului general al Capitalei, Cristian Alexandrescu.

43 afișări
Imaginea articolului Aproape 800 de elevi bucureşteni nu au mediile încheiate

Aproape 800 de elevi bucureşteni nu au mediile încheiate (Imagine: Mediafax Foto)

Trei profesori de la liceele "George Coşbuc" şi "Gheorghe Şincai", doi de istorie (soţi şi soţie în licee diferite) şi unul de educaţie fizică, au refuzat să încheie, vineri, situaţia la învăţătură a aproape 800 de elevi din clasele la care predau, peste 50 de liceeni fiind în clasa a XII-a.

Este vorba despre 300 de elevi de la Liceul "George Coşbuc" şi 500 de la Liceul "Gheorghe Şincai", a declarat inspectorul general şcolar al Capitalei.

"Din fericire, elevii de clasa a XII-a au încheiat testele, dar sunt sute de elevi pe care trebuie să îi supunem din nou unor teste pentru a le încheia situaţia la învăţătură. O profesoară ne-a ameninţat să nu ne atingem de tezele ei. În acest context, şcolile au desemnat o comisie de eaxaminare care, începând de luni, va evalua elevii", a arătat Cristian Alexandrescu.

Comisia este compusă din doi profesori şi un preşedinte, acesta din urmă fiind directorul liceului.

"Pentru că profesorii care au refuzat să încheie situaţia la învăţătură sunt de istorie şi educaţie fizică, ei au fost înlocuiţi cu profesori de aceeaşi specialitate. Copiii vor suţine o probă scrisă, care durează 90 de minute şi una orală. Apoi le va fi încheiată situaţia la învăţătură pentru semestrul al doilea", a explicat inspectorul general şcolar.

Acesta susţinea vineri că un profesor de la Liceul "George Coşbuc" a refuzat să încheie situaţia la învăţătură elevilor săi, ulterior la presiunea părinţilor şi a elevilor acceptând să facă acest gest numai pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici