Aproape cinci tone de carne, confiscate de ANSVSA din restaurante de pe litoral

Aproape cinci tone de carne au fost confiscate de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) din restaurante de pe litoral, care au fost amendate cu aproape 30.000 de lei într-o săptămână, informează autoritatea.

211 afișări
Imaginea articolului Aproape cinci tone de carne, confiscate de ANSVSA din restaurante de pe litoral

Aproape cinci tone de carne, confiscate de ANSVSA din restaurante de pe litoral (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

În perioada 6 - 12 iulie, inspectorii ANSVSA care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015 au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Au fost verificaţi un număr de 205 de operatori din industria alimentară. Controalele au vizat: 78 restaurante, cinci pizzerii, 23 unităţi tip fast-food, cinci braserii, şapte unităţi tip bufet, nouă baruri, şapte beach baruri, două pensiuni, 39 magazine alimentare, un depozit alimetar, două rulote fast food, un laborator cofetărie/patiserie, 20 laboratoare patiserie, o unitate produse congelate, cinci tonete îngheţată, o cantină, unităţi localizate în cele şapte zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, neasigurarea trasabilităţii produselor alimentare, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.800 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 4.739 kg, lapte şi produse lactate - 702 kg, peşte şi produse din peşte - 1.071 kg, ouă - 45 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 65.909 lei.

Cetăţenii pot sesiza neregulile constatate în domeniul siguranţei alimentelor, la dispeceratul Call Center, 0800 826 787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie şi la numărul de telefon 0769 054 207, pus la dispoziţie de DSVSA Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici