Aproape două tone de alimente de la Uniunea Europeană au expirat în depozit, într-o comună din Dolj

Aproape două tone de alimente de la Uniunea Europeană, respectiv făină, mălai, orez, au expirat într-un depozit din comuna doljeană Scaeşti, localnicii spunând că acestea au rămas din mandatul fostului primar, care a împărţit mai puţine alimente pentru a rămâne pentru campania electorală.

296 afișări
Imaginea articolului Aproape două tone de alimente de la Uniunea Europeană au expirat în depozit, într-o comună din Dolj

Aproape două tone de alimente de la Uniunea Europeană au expirat în depozit, într-o comună din Dolj (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

Actuala conducere a Primăriei Scaeşti spune că a descoperit alimentele când a făcut inventarul bunurilor din primărie la preluarea mandatului.

În total, au fost descoperite aproape două tone de alimente - 850 de kilograme de făină, 500 de kilograme de mălai, 150 de kilograme de orez, 600 de pungi de paste făinoase, 484 de pungi cu lapte praf, 500 de pachete cu biscuiţi.

Reprezentanţii primăriei spun că alimentele au rămas în depozitul din Căminul Cultural şi că au expirat pentru că foştii edili le-au dat oamenilor mai puţine alimente decât li se cuvin potrivit legii.

"Am găsit la primărie şi la Căminul Cultural mai multe anunţuri cu norma de alimente pe care ar fi trebuit să o primească cetăţenii. Aşa am constatat că în loc de 14 kilograme de făină fosta conducere a dat 13, în loc de 10 kilograme de mălai a dat 9 şi aşa a rămas cantitatea asta nedistribuită. De asemenea, ca să ne convingem, i-am întrebat şi pe localnici şi ne-au confirmat că au primit mai puţin decât spune legea", a declarat Mihaela Mateescu, actualul viceprimar al localităţii Scaeşti.

Oamenii care ar fi trebuit să primească alimentele spun că fostul primar şi fostul veceprimar le-ar fi oprit ca să le împartă în campania electorală.

"A împărţit în campania electorală ca să-l voteze oamenii, iar nouă, la săraci, ne-a dat mai puţin. Eu ştiu că le-a dat şi celor cu vile din alimentele care au fost bune că câştige primăria. Nu mi se pare normal că noi poate nu avem ce pune pe masă", a spus Ionel Cibotariu, un localnic.

Cum au aflat că au primit mai puţine alimente decât li s-ar fi cuvenit, mai mulţi localnici au venit la Căminul Cultural să vadă care este realitatea.

"Nu-mi vine să cred că alimentele astea au fost lăsate aici să le mănânce şoarecii şi şolanii, iar noi abia avem ce să mâncăm. Şi mie mi-au dat mai puţine pungi, dar atunci am crezut că atât trebuie să luăm, pentru că ne-a dat la toţi la fel. Eu am văzut aici, când mi-am ridicat porţia, că un băiat care este şi sărac şi orb a stat la coadă în primăvară şi viceprimarul nu a vrut să-i dea nici măcar un pachet de biscuiţi. A plecat săracul plângând, iar ei au oprit pachetele aici. E bătaie de joc", a spus Paulina Sorescu, o femeie care a beneficiat de alimente de la Uniunea Europeană.

Fostul viceprimar spune că alimentele au rămas pentru că nu le-au ridicat toţi oamenii îndreptăţiţi. El neagă faptul că ar fi redus cantitatea de alimente cuvenită celor nevoiaşi.

"Nu le-am dat mai puţine. Noi atâtea am primit şi le-am împărţit în mod egal oamenilor, după factura pe care am avut-o. Dacă atât am primit, atât le-am dat. Cele care au rămas erau ale altor săteni care nu au vrut să le ridice, iar noi nu le-am dat altora că ne gândeam că vor veni să le ridice cei îndreptăţiţi. Ştiu că acum ne acuză şi cei de la primărie că le-am împărţit în campania electorală, dar nu e adevărat. Ei ne acuză acum pe nedrept ca să se răzbune pentru că nu am votat un proiect al lor în şedinţa de ieri a Consiliului Local”, a declarat Mircea Ştefan, fostul viceprimar al localităţii.

Actualii edili au raportat situaţia la APIA, instituţia prin care primăriilor le sunt împărţite ajutoarele de la Uniunea Europeană, iar în perioada următoare alimentele vor fi distruse.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici