Aproximativ 1.800 de forţe de ordine mobilizate în Capitală pentru mitingul sindicaliştilor

Aproximativ 1.800 de forţe de ordine au fost mobilizate, miercuri, în Capitală, pentru mitingul sindicaliştilor de la CNSLR-Frăţia, în vreme ce poliţiştii şi jandarmii asigură fluidizarea traficului şi în judeţe, pentru ca autocarele cu protestatari să ajungă în timp util în Bucureşti.

31 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 1.800 de forţe de ordine mobilizate în Capitală pentru mitingul sindicaliştilor

Aproximativ 1.800 de forţe de ordine mobilizate în Capitală pentru mitingul sindicaliştilor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că la nivelul Capitalei au fost mobilizaţi 800 de poliţişti, dintre care 350 de poliţişti rutieri şi restul de la ordine publică.

De asemenea, 1.000 de jandarmi asigură ordinea publică la miting şi la punctele de acces în Capitală.

Militaru a precizat că mai mulţi poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi şi în judeţele ţării, pentru a asigura fluidizarea traficului astfel încât autocarele cu protestatari să ajungă în timp util în Bucureşti.

El a adăugat că în Capitală au fost organizate şase puncte de acces pentru autocarele cu participanţii la miting, acestea începând să sosească de la ora 10.00, întâmpinate de jandarmi.

Marius Militaru a mai spus că nu au fost înregistrate blocaje în trafic, pentru că s-au luat măsuri din timp. De asemenea, el a spus că nu au fost înregistrate incidente.

Protestul Sanitas, care precede acţiunea de bază de miercuri a CNSLR-Frăţia, a început oficial la ora 12.00, aproximativ 3.500 de sindicalişti fiind deja prezenţi, lor urmând să li se alăture peste o oră alţi membri ai federaţiilor membre CNSLR-Frăţia.

Sindicaliştii Sanitas, care au deschis seria protestelor, au programată miercuri, o acţiune de la 12.00 la ora 13.00, oră de la care li se vor alătura şi membri ai celorlalte federaţii membre CNSLR-Frăţia.

Oamenii s-au adunat în Piaţa George Enescu, în faţa Ateneului, unde acţiunea a fost mutată deoarece în Piaţa Revoluţiei, unde fusese progamată iniţial, nu era suficient spaţiu.

Protestarii - veniţi din Bucureşti, dar şi din ţară - flutură steaguri albe cu însemnele Sanitas. O parte a sindicaliştilor flutură steaguri ale FSLI Petrom, condusă de Liviu Luca.

Liderul CNSLR-Frăţia, care este şi lider Sanitas, Marius Petcu, îi cheamă pe bucureşteni să li se alăture la acest protest şi să nu-i mai privească de la televizor sau de la balcon.

Petcu a mai spus că autorităţile vor încerca sa dezbine mişcarea sindicală să spună că sunt puţini la protest şi că nu vor obţine nimic.

Liderul sindical s-a arătat dezamăgit că opoziţia nu-i sprijină.

Protestarii au tricouri şi şepci albe cu aceleaşi însemne.

Oamenii huiduie şi strigă "Jos Băsescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici