Aproximativ 20 de turişti nu pot coborî de la Bâlea Lac, din cauza vântului puternic

Aproximativ 20 de turişti nu pot coborî, duminică seară, de la Bâlea Lac deoarece, din cauza vântului puternic, care bate cu aproximativ 70 de kilometri pe oră, telecabina nu mai poate funcţiona, aceştia cazându-se la cabanele din zonă.

175 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 20 de turişti nu pot coborî de la Bâlea Lac, din cauza vântului puternic

Aproximativ 20 de turişti nu pot coborî de la Bâlea Lac, din cauza vântului puternic (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Cârţişoara, Virgil Grosaru, circa 20 de turişti nu pot coborî, duminică seară, de la Bâlea Lac.

"Vântul a bătut toată ziua, iar telecabina a funcţionat mai încet. Spre seară însă, vântul s-a intensificat, iar administratorii telecabinei au decis să nu rişte şi au oprit-o. Sunt circa 20 de persoane care au rămas la Bâlea Lac", a declarat Virgil Grosaru.

Potrivit acestuia, turiştii au înţeles situaţia şi nu s-a pus problema să coboare pe jos.

"Turiştii au înţeles că zona este extrem de periculoasă şi nu trebuie să plece de lângă cabane. Din cauza zăpezii viscolite sunt locuri în care te poţi afunda cu totul în zăpadă, aşa că ar fi extrem de riscantă o coborâre", a explicat Virgil Grosaru.

Potrivit administratorului telecabinei, Leo Klingeis, turiştii s-au cazat la cabanele din zonă şi vor fi coborâţi, cel mai probabil, luni dimineaţă, când se va opri vântul.

Potrivit meteorologilor, la Bâlea Lac, vântul bate în rafale cu aproximativ 70 de kilometri pe oră, iar grosimea stratului de zăpadă este de 130 de centimetri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici