Aproximativ 200 de funcţionari publici protestează la Guvern

Aproximativ 200 de funcţionari publici din SNFP protestează, joi, la sediul Guvernului, nemulţumiţi de diminuarea veniturilor, de nerespectarea contractelor colective de muncă şi a hotărârilor judecătoreşti prin care instanţele au recunoscut drepturile angajaţilor din sistemul public.

19 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 200 de funcţionari publici protestează la Guvern

Aproximativ 200 de funcţionari publici protestează la Guvern (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Sindicaliştii s-au adunat în faţa sediului Executivului pentru a participa la mitingul programat pentru intervalul orar 11.00 - 13.00.

Sindicaliştii susţin că le sunt încălcate mai multe drepturi constituţionale, printre care cel la negocieri colective, la executarea contractului colectiv de muncă şi cel prin care aceste contracte reprezintă legea părţilor.

De asemenea, sindicaliştii mai reclamă nerespectarea de către Guvern a hotărârilor judecătoreşti prin care instanţele recunosc drepturile angajaţilor din sistemul public şi prin care obligă angajatorul să le plătească acestora drepturile legale, precum şi faptul că orele suplimentare nu le sunt plătite.

SNFA a anunţat că, în luna mai va organiza grevă de avertisment şi grevă generală.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu a precizat, în legătură cu protestul de joi de la Guvern, că principala nemulţumire este legată de rezultatul aplicării Legii unice de salarizare şi implicit de prevederea potrivit căreia se interzic contractele colective de muncă, care constituie elementul principal al unei activităţi sindicale.

"Sperăm ca la nivelul ramurii administraţie să se poată declanşa procedura de încheiere a unui contract colectiv de muncă", a spus Hossu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici