Aproximativ zece revoluţionari au intrat în greva foamei la Guvern

Un grup de aproximativ zece revoluţionari din rândul participanţilor la protestul de luni de la sediul Guvernului au decis să intre în greva foamei, solicitând premierului Victor Ponta respectarea prevederilor Legii 341 privind drepturile revoluţionarilor.

186 afișări
Imaginea articolului Aproximativ zece revoluţionari au intrat în greva foamei la Guvern

Aproximativ zece revoluţionari au intrat în greva foamei la Guvern (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Revoluţionarii au arătat că vor rămâne în greva foamei până când premierul le va răspunde în scris solicitărilor. Ei mai susţin că, până marţi, aproximativ 500 de revoluţionari se vor afla în greva foamei.

Potrivit acestora, revoluţionarii vor face greva foamei şi în ţară şi vor picheta sediile consiliilor judeţene şi ale prefecturilor.

Aproximativ 600 de persoane, membri ai unei organizaţii de revoluţionari, au protestat, luni, la sediul Guvernului, în dreptul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor.

Protestul a fost organizat de Sindicatul Revoluţionarilor din Decembrie 1989, fiind autorizat să se desfăşoare între orele 10.00 şi 16.00. 

Deşi organizatorii au cerut autorizaţie de protest pentru 150 de persoane, la Guvern, pe trotuarul din faţa sediului Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, la acţiune au venit aproximativ 600 de persoane. Astfel, protestatarii nu au mai avut loc pe trotuar şi au ajuns pe carosabil, ocupând prima bandă de circulaţie de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei au deviat traficul de pe banda de lângă Guvern, prin Pasajul Victoria.

Protestatarii au spus că sunt nemulţumiţi că le-a fost sistată plata indemnizaţiilor pentru revoluţionari. Ei au explicat că în urma acestei măsuri, mulţi dintre revoluţionari au rămas fără vreun mijloc de trai. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici