Arad: 11 poliţişti şi o angajată a CNADNR au fost reţinuţi pentru luare de mită

Un număr de 11 poliţişti din Arad şi o angajată a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România suspectaţi că au luat mită în trafic au fost reţinuţi, în noaptea de joi spre vineri, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentanţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

105 afișări
Imaginea articolului Arad: 11 poliţişti şi o angajată a CNADNR au fost reţinuţi pentru luare de mită

Arad: 11 poliţişti şi o angajată a CNADNR au fost reţinuţi pentru luare de mită (Imagine: Adriana Neagoe/Arhiva Mediafax Foto)

Procurorul de caz Lucian Dolcu de la Parchetul Tribunalului Arad a declarat că audierile în acest caz s-au prelungit până aproape de ora 02.00, pentru că, pe lângă cei zece poliţişti cercetaţi iniţial în acest caz, a mai fost acuzat unul.

Astfel, în acest caz sunt cercetaţi pentru luare de mită 11 poliţişti şi o angajată a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

"După încheierea audierilor, cele 12 persoane au fost reţinute pe bază de mandate de reţinere de 24 de ore, iar astăzi (vineri - n.r.) vor fi prezentate judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru luare de mită", a spus Dolcu.

Zece poliţişti şi o angajată a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au fost duşi la Parchetul Tribunalului Arad joi dimineaţă, unde au fost audiaţi.

"Pe baza probatoriului administrat în cauză până în aceste moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în perioada mai - septembrie 2010, învinuiţii, agenţi de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în exercitarea atribuţiilor de serviciu au pretins şi primit de la diferiţi participanţi la traficul rutier sume de bani cuprinse între 20-100 de euro, precum şi alte foloase materiale, în scopul de a nu constata neregulile sesizate şi a nu lua măsurile legale corespunzătoare'', se arăta într-un comunicat de presă transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici