Arad: Fosta directoare a unei grădiniţe, care ar fi cerut "taxe de înscriere", trimisă în judecată

Fosta directoare a unei grădiniţe din Arad a fost trimisă în judecată pentru corupţie, după ce anul trecut ar fi primit de la părinţi, pentru a-i înscrie pe copii, "taxe de înscriere" cuprinse între 50 şi 100 de lei, care nu erau înregistrate în actele contabile.

227 afișări
Imaginea articolului Arad: Fosta directoare a unei grădiniţe, care ar fi cerut "taxe de înscriere", trimisă în judecată

Arad: Fosta directoare a unei grădiniţe, care ar fi cerut "taxe de înscriere", trimisă în judecată (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comuniat de presă transmis, joi, de Parchetul Tribunalului Arad, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatei Rodia Ţoldan, fostă directoare a Grădiniţei cu Program Prelungit (PP) 14 din municipiul Arad, demisă anul trecut după ce ar fi pretins şi ar fi primit bani de la părinţi pentru a-i înscrie pe copii în unitatea preşcolară pe care o conducea.

"În urma probatoriului administrat în cauză a rezultat că în perioada februarie 2013 - iunie 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpata, în exercitarea funcţiei de director la o unitate de învăţământ preşcolar din Arad, a pretins şi primit de la 212 părinţi care şi-au înscris copiii la respectiva grădiniţă în anul şcolar 2013-2014, 50 sau 100 de lei ca «taxă de înscriere». Suma rezultată în urma acestei activităţi contrare dispoziţiilor legale nu a fost evidenţiată de inculpată în documentele contabile ale unităţii de învăţământ pe care o conducea", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Arad, femeia fiind acuzată de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată, ca infracţiune asimilată celor de corupţie.

În iulie 2013, directoarea Grădiniţei PP14 a fost demisă după ce procurorii au informat Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) că ea era cercetată penal pentru luare de mită, primind bani de la părinţi pentru înscrierea copiilor şi pentru a se constitui un fond pentru cheltuielile unităţii.

"Conform acestei informări, directoarea este cercetată pentru luare de mită. Procurorii au fost sesizaţi de către părinţi", declara, la vremea respectivă, purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Mariana Tocaciu.

Procurorii arădeni afirmau că directoarea primea bani de la părinţi pentru rezervarea locurilor, înscrierea copiilor şi pentru constituirea unui fond al unităţii de învăţământ, fără să ofere chitanţe.

"S-a început urmărirea penală pentru luare de mită în formă continuată. Sunt foarte multe probe de administrat şi aproximativ 180 de martori de audiat", declara atunci procurorul Dan Ursu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

În fiecare an, pentru Grădiniţa PP14 există mai multe solicitări de înscrieri decât locuri disponibile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici