Arad: Un deltaplan s-a prăbuşit lângă Chişineu-Criş. Pilotul a murit

Un deltaplan s-a prăbuşit, sâmbătă seară, lângă oraşul arădean Chişineu-Criş, pilotul murind după aproape o oră de încercări de resuscitare.

552 afișări
Imaginea articolului Arad: Un deltaplan s-a prăbuşit lângă Chişineu-Criş. Pilotul a murit

Arad: Un deltaplan s-a prăbuşit lângă Chişineu-Criş. Pilotul a murit (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Martorii au sunat la Serviciul unic de urgenţă 112, iar o unitate SMURD şi un echipaj de descarcerare s-au deplasat la faţa locului.

Localnicii spun că bărbatul efectua un zbor de agrement, fiind o activitate obişnuită la sfârşit de săptămână pentru acesta.

Primarul oraşului Chişineu-Criş, Gheorghe Burdan, a declarat că pilotul decedat îi era rudă şi că acesta avea o experienţă de zece ani de zboruri cu deltaplanul, de când şi-a cumpărat un astfel de aparat de zbor motorizat.

Pilotul se numea Ioan Adoc, avea 50 de ani şi deţinea inclusiv un aerodrom privat lângă oraşul Chişineu-Criş.

Primarul a declarat că pilotul deţinea autorizaţiile necesare, inclusiv de la Primărie şi de la Autoritatea Aeronautică şi că martorii i-au spus că motorul deltapalnului s-a oprit în aer, la o distanţă de câteva zeci de metri de sol.

Rudele victimei s-au deplasat la locul accidentului şi au asistat aproximativ o oră la încercările de resuscitare făcute de către medicii SMURD.

La locul accidentului s-au deplasat procurori şi poliţişti care au început o anchetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici