Arafat către pompieri: Aţi devenit instituţia care simbolizează salvatorii universali

Pompierii au devenit "instituţia" care simbolizează salvatorii universali, de la care oamenii se aşteaptă să fie primii prezenţi în situaţii de "foc, cazuri medicale sau inundaţii", spune secretarul de stat Raed Arafat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

643 afișări
Imaginea articolului Arafat către pompieri: Aţi devenit instituţia care simbolizează salvatorii universali

Arafat către pompieri: Aţi devenit instituţia care simbolizează salvatorii universali

Peste 2.000 de arădeni au participat, sâmbătă, la ceremonia şi defilarea militară a salvatorilor arădeni pentru a marca acordarea Drapelului de luptă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Vasile Goldiş" al judeţului Arad, la eveniment fiind prezenţi şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat şi inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică.

Ceremonia militară de acordare a Drapelului de luptă a avut loc în faţa Palatului Administrativ, salvatorii, dintre care unii îmbrăcaţi în unforme de epocă, au defilat pe Bulevardul Revoluţiei, dispozitivul pentru defilare fiind compus din 150 de ofiţeri şi subofiţeri şi 15 autoturisme şi autospeciale.

Secretarulul de stat Raed Arafat a declarat că momentul este unic: "O dată în viaţă ţi se întâmplă un asemenea eveniment, să primeşti un drapel de luptă al unei unităţi militare. Este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare, trebuie păstrat aşa cum se cuvine".

Raed Arafat le-a spus celor prezenţi că pompierii au devenit "salvatori universali".

"În ultima perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi pompierii, pe plan naţional, au devenit instituţia care simbolizează salvatorii universali, de la foc, la cazurile medicale, la inundaţii şi la orice altă ameninţare, lumea se aşteaptă să fiţi primii acolo şi să îi veniţi în ajutor. Până în acest moment aţi dovedit exact că puteţi să faceţi acest lucru şi că sunteţi la aşteptările populaţiei şi vă ridicaţi la aceste aşteptări. Pentru tot ce aţi făcut, pentru tot ce veţi face şi mai ales pentru primirea drapelului de luptă, vă felicit", a spus secretarul de stat.

Persoanele prezente la defilarea militară a salvatorilor arădeni s-au declarat impresionate de eveniment.

"Mie mi-a plăcut tot, au o meserie foarte grea şi tot respectul pentru pompieri", a declarat un bărbat.

"Autospeciala de descarcerare mi-a plăcut mai mult pentru că este dotată cu multe aparate pentru accidente", a afirmat şi un băieţel prezent. Un alt copil care a asistat al ceremonie şi defilare şi care avea în mână o maşinuţă de salvare a spus că îi plac foarte mult pompierii şi salvările.

Pe timp de pace, Drapelul se păstrează în condiţii speciale şi este scos din vitrina sigilată doar cu aprobarea comandantului unităţii şi doar la aniversarea anumitor evenimente importante ale ţării ori ale unităţii, fiind apărat de garda drapelului.

Drapelul de luptă a fost acordat prin decret semnat de către preşedintele ţării Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici