Argeş: Bărbatul acuzat că a violat, ucis şi tranşat o femeie, condamnat la 19 de închisoare

Bărbatul acuzat că a violat, ucis şi tranşat o femeie al cărei cadavru a fost găsit, fără cap şi membre, în râul Argeş, a fost condamnat la 19 ani de închisoare de magistraţii Tribunalului Argeş, care au dispus şi plata de daune civile şi morale în cuantum de peste 400.000 de lei rudelor victimei.

275 afișări
Imaginea articolului Argeş: Bărbatul acuzat că a violat, ucis şi tranşat o femeie, condamnat la 19 de închisoare

Argeş: Bărbatul acuzat că a violat, ucis şi tranşat o femeie, condamnat la 19 de închisoare (Imagine: Claudiu Irimie/ Mediafax Foto)

Potrivit sentinţei pronunţate, luni, de Tribunalul Argeş, Florin Mânzăraru, trimis în judecată sub acuzaţia că a violat, ucis şi tranşat o femeie al cărei cadavru a fost găsit, decapitat şi fără membre, în râul Argeş, a fost condamnat la închisoare pentru mai multe infracţiuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, Mânzăraru a primit 15 ani de închisoare pentru omor calificat, cinci ani de închisoare pentru viol, patru ani pentru furt calificat şi un an pentru profanare de morminte. În final pedepsele au fost contopite, iar instanţa a stabilit pedeapsa cea mai grea, de 15 ani de închisoare, sporită cu trei ani de închisoare.

Totodată, în condiţiile în care bărbatul este recidivist, instanţa a dispus revocarea beneficiului eliberării condiţionate pentru restul de pedeapsă rămas neexecutat din pedeapsa de opt ani închisoare pe care Mânzăraru a primit-o în 2008, când a fost condamnat pentru viol, iar acest rest de pedeapsă a fost contopit cu pedeapsa aplicată prin sentinţa de luni, în final rezultând o pedeapsă finală de 19 ani închisoare.

Sentinţa pronunţată, luni, de magistraţii Tribunalului Argeş dispune şi plata de daune civile şi morale în cuantum de 400.000 de lei rudelor femeii ucise, care s-au constituit părţi civile în acest proces, precum şi plata unei "prestaţii periodice lunare" de 1.000 de lei către fiica victimei sale.

În plus, Florin Mânzăraru trebuie să achite 25.550 de lei, cheltuieli judiciare la urmărirea penală, 200 de lei onorariul avocatului din oficiu care l-a reprezentat şi 150 de lei reprezentând onorariul avocatului din oficiu care a reprezentat în instanţă partea vătămată minoră, respectiv pe fiica femeii ucise.

Tribunalul Argeş a fost instanţă de fond în acest dosar, prin urmare sentinţa poate fi atacată.

În noiembrie 2013, Florin Mînzăraru a fost trimis în judecată pentru omor.

În mai 2013, cadavrul unei femei fără cap, mâini şi picioare, a fost găsit de un cioban, în râul Argeş, în localitatea dâmboviţeană Petreşti, satul Ioneşti.

Femeia, Iuliana Neblea, în vârstă de 36 de ani, era divorţată, lucra la o fabrică de pâine din Topoloveni şi făcea zilnic naveta din localitatea Valea Mare din Dâmboviţa, unde locuia împreună cu concubinul ei.

Ulterior, în 30 mai, Florin Mînzăraru, în vârstă de 37 de ani din oraşul argeşean Topoloveni, eliberat din penitenciar în luna aprilie, unde executase o pedeapsă cu închisoarea pentru viol, a fost reţinut ca principal suspect în cazul uciderii femeii.

La audieri, bărbatul a recunoscut că a violat-o, ucis-o şi tranşat-o pe femeia al cărei cadavru a fost găsit decapitat şi fără membre, în râul Argeş. Bărbatul a fost arestat preventiv, pentru omor calificat, printr-o decizie luată de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor.

Anchetatorii declarau atunci că există imagini de pe o cameră de supraveghere în care se poate vedea cum bărbatul ia la ocazie o femeie şi pleacă spre judeţul Dâmboviţa. În autoturism, anchetatorii au găsit urme de sânge, acesta fiind cel mai solid indiciu că el ar fi ucis-o pe femeie.

Ulterior, Mînzăraru a descris în amănunt, la reconstituire, ce a făcut din momentul în care a luat victima la ocazie şi până când a aruncat fragmentele de cadavru. El a povestit că a omorât-o pe femeie în maşină, apoi a dus-o în cada din baia apartamentului său din Topoloveni, unde a secţionat cadavrul. Acesta a mai spus că a violat-o pe femeie în autoturism, fără să precizeze dacă infracţiunea a avut loc înainte sau după ce a ucis victima.

Florin Mînzăraru a fost condamnat în 2008 la opt ani de închisoare după ce a violat şi a rănit cu un cutter o femeie, pedeapsă din care a executat cinci ani şi trei luni, fiind eliberat condiţionat în luna aprilie.

Potrivit unor surse din Poliţie, bărbatul lua cu maşina femei care făceau autostopul, după care le viola, fiind suspectat de mai multe fapte de acest gen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici