Argeş: Un bărbat a murit şi o femeie a fost grav rănită în urma unei explozii produse într-un bar

Un bărbat a murit, iar o femeie a fost grav rănită, joi seară, în timp ce se aflau într-un bar din comuna argeşeană Arefu, după ce boilerul unei sobe pe lemne a explodat, deflagraţia nefiind urmată de un incendiu.

274 afișări

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Arefu, bărbatul mort, în vârstă de 47 de ani, era un client al barului, iar femeia rănită lucra ca barmaniţă.

"Bărbatul de 47 de ani a murit după 45 de minute de resuscitare, a primit îngrijiri iniţial de la medicul de familie, iar ulterior la faţa locului a venit echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Argeş, dar nu a mai putut fi salvat. Femeia, barmaniţă în bar, a fost lovită puternic la cap şi la mâini", a declarat primarul localităţii Arefu, Gheorghe Stoican.

Femeia rănită, în vârstă de 47 de ani, a fost preluată de o ambulanţă şi dusă la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş, urmând să fie transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Primarul a spus că în comună a fost oprită alimentarea cu energie electrică mai multe ore pentru realizarea unor lucrări la un transformator, iar cel mai probabil când a fost reluată alimentarea boilerul sobei s-a supraîncălzit şi a explodat.

"În bar erau aceste două persoane, a fost oprit curentul mai multe ore în comună din cauza lucrărilor la un transformator şi probabil că la revenirea alimentării cu energie electrică s-a supraîncălzit cazanul sobei, practic un boiler şi a explodat", a precizat Gheorghe Stoican.

În urma exploziei, geamurile barului s-au spart, iar pereţii şi tigla de pe clădire s-au fisurat, fiind posibil ca structura de rezistenţă a clădirii să fie afectată.

"Cred că aici nu se mai poate locui şi nu mai poate funcţiona localul, trebuie expertizată clădirea", a mai spus primarul.

Explozia nu a fost urmată de un incendiu.

Vecinii spun că au auzit o "bubuitură" şi au văzut mult praf, după deflagraţie şi două persoane rănite.

"A fost o bubuitură şi am ieşit la poartă, nu se vedea nimic, era praf mult, am văzut femeia şi bărbatul răniţi, dar mi-a fost frică să mă duc acolo, am crezut că va bubui iar. A venit medicul de familie şi le-a acordat îngrijiri medicale răniţilor, dar erau grav amândoi, bărbatul a murit", a declarat o localnică.

Poliţiştii au început cercetările la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care a avut loc explozia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici