Argeş: Zeci de camioane pe marginea drumului, din cauza restricţiilor de caniculă

Zeci de camionagii care au tranzitat, vineri, drumurile naţionale din judeţul Argeş au fost obligaţi să tragă pe dreapta din cauza restricţiilor de circulaţie impuse de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din cauza caniculei, parcările devenind arhipline, iar şoferii nervoşi.

324 afișări
Imaginea articolului Argeş: Zeci de camioane pe marginea drumului, din cauza restricţiilor de caniculă

Argeş: Zeci de camioane pe marginea drumului, din cauza restricţiilor de caniculă

Parcările de pe DN 65 Piteşti - Slatina s-au aglomerat imediat ce TIR-urile şi camioanele au fost trase pe dreapta, astfel încât traficul acestora să nu afecteze asfaltul topit din cauza temperaturilor care au depăşit 50 de grade Celsius la nivelul solului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şoferii erau supăraţi din cauza măsurii impuse de conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

"E plină ochi parcarea asta de pe DN 65, iar noi, şoferii, suntem nervoşi. Suntem tare supăraţi de măsură luată de conducerea Companiei de Drumuri. Eu mai aveam câţiva kilometri pentru a ajunge la destinaţie şi uite m-a tras pe dreapta. Nu e normală măsura, înţeleg că se strică drumul, că se topeşte asfaltul din cauza căldurii, dar să facă şoselele trainice şi rezistente. De ce plătim taxe şi rovignieta, ca să stăm ziua în parcare şi să circulăm noaptea?", a spus un şofer nervos.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, restricţia impusă de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România se referă la autovehiculele de tonaj greu, cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

"Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a introdus restricţia de circulaţie pe drumuri naţionale pentru vehiculele rutiere cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe toate drumurile naţionale, în intervalul orar 11.00 - 20.00, din cauza avertizării meteorologice emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie", a declarat Mădălina Bălănescu.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a interzis temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 22-23 iunie, între orele 11.00 şi 20.00.

Astfel, vineri, maşinile de peste 7,5 tone nu pot circula, până la ora 20.00, în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Bacău, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Botoşani.

De asemenea, traficul greu va fi restricţionat, sâmbătă, în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila şi Galaţi.

Potrivit CNADNR, de la aceste restricţii sunt exceptate: transporturile de persoane; transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; transporturi postale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatură controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării.

Restricţia va fi ridicată imediat ce temperaturile "vor intra în normal" şi va fi anunţată prin mass-media, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici