Arhiepiscopia Tomisului anunţă anchetă după articolul din România Liberă

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a anunţat, marţi, că a fost declanşată o anchetă în legătură cu articolul în care IPS Teodosie era acuzat că a cerut bani pentru a-l ajuta pe un jurnalist să devină preot şi a susţinut că autorul articolului nu este student al Facultăţii de Teologie.

170 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopia Tomisului anunţă anchetă după articolul din România Liberă

Arhiepiscopia Tomisului anunţă anchetă după articolul din România Liberă (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a precizat, într-o conferinţă de presă, că ancheta internă a fost declanşată pentru a se stabili dacă faptele relatate în articol sunt reale sau "contrafăcute".

El a precizat că autorul materialului nu este student la Teologie şi a apreciat că materialul ar fi putut fi scris "la comandă", refuzând să intre în detalii.

"Am deschis o anchetă internă pentru a vedea în ce măsură cele prezentate în material sunt reale sau contrafăcute. Vom stabili aceste lucruri şi vă vom ţine la curent. Deocamdată aceasta este prima noastră luare de poziţie, şi anume că respectivul autor al articolului nu este student în anul întâi la Facultatea de Teologie. Nu comentăm elementele filmate, care pot fi tăieturi de montaj sau alte lucruri. Am demarat o anchetă pentru a vedea ce s-a întâmplat de fapt. Facem anchetă pentru Arhiepiscopie şi probabil că trebuie dusă şi în acea direcţie (Facultatea de Teologie -n.r.). Cei de la secretariatul facultăţii au spus că autorul materialului nu este înmatriculat la această facultate", a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

El a spus că Arhiepiscopia nu a fost informată despre vreo reacţie a organelor de anchetă în acest caz şi că nici nu ştie dacă Patriarhul Daniel a fost informat despre acest caz.

Conform lui Tănăsescu, IPS Teodosie nu este la Constanţa, fiind în drum spre o acţiune importantă din judeţul Neamţ.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a mai spus că ancheta internă, care a fost declanşată în cursul dimineţii de marţi, va fi realizată de Consistoriul Bisericesc, sub coordonarea Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, care este direct implicat în acest caz.

Preotul Tănăsescu a adăugat că nu poate da niciun fel de amănunte despre această anchetă şi că speră ca investigaţia să fie finalizată în cel mai scurt timp.

Întrebat de jurnalişti ce măsuri ar putea fi luate împotriva lui IPS Teodosie, preotul Tănăsescu a evitat un răspuns clar, spunând că este prematur să se pronunţe.

Parchetul Tribunalului Constanţa s-a autosesizat, marţi, în urma unui articol în care jurnalişti de la cotidianul România Liberă relatau că i-au dat bani şi cadouri Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, pentru a-l ajuta pe unul dintre ei să devină preot, deşi nu avea pregătirea necesară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici